Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Robotstofzuiger van Ecovacs ziet en ontwijkt kabels in huis

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2019, 10:38 CategorieHuishoudelijke apparaten

De nieuwe slimme stofzuiger van het merk Ecovacs kan kabels in huis detecteren en ontwijken, laat het bedrijf tijdens CES 2019 weten. De stofzuiger in kwestie, de Deebot Ozmo 960, is slimmer dan zijn voorgangers en kan nu objecten in huis herkennen.

Ecovacs-robotstofzuiger ontwijkt kabels in huis

Hoewel robotstofzuigers over het algemeen het leven gemakkelijker maken door een vervelende taak uit handen te nemen, kan het zijn dat je nog je huis moet voorbereiden op de komst van het apparaat. Soms stoot de stofzuiger ergens tegenaan dat breekbaar is of kan het klem komen te zitten op een kabel (of die ook naar binnen zuigen). Tijdens CES 2019 heeft Ecovacs de Deebot 960 aangekondigd, een slimme stofzuiger die objecten kan herkennen en daardoor kabels kan detecteren en ontwijken (waar mogelijk).

Het interne systeem is slimmer gemaakt, waardoor er ook onderscheid kan worden gemaakt tussen verschillende dingen. Een kabel of draad kan worden ontweken, terwijl het apparaat nog steeds over een dikke tapijtrand kan gaan. Het apparaat zal echter geen beelden opnemen en doorsturen naar Ecovacs (zonder toestemming) of een derde partij. Het slimme systeem kan ook een optimale schoonmaakbeurt bepalen op basis van je huis en efficiënter schoonmaken op basis van je indeling. Een prijs en releasedatum is helaas nog niet bekendgemaakt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.