Storing bij Philips Hue: geen stembediening via Google Home mogelijk

03 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
Philips-Hue-White-Ambiance-E14-kaarslamp-review

Op dit moment is er een storing bij Philips Hue. Daardoor kun je jouw slimme lampen nu niet bedienen met je stem via Google Home en Alexa. Ook bediening buitenshuis werkt nu niet. Update: Storing is verholpen.

Kom je thuis na een lange werkdag en vraag je Google Home om het licht aan te doen? Grote kans dat je in het donker blijft zitten. Op dit moment is er een grote storing bij Philips Hue waardoor stemcommando’s niet werken.

De storing geldt niet alleen voor Google Home, maar ook voor mensen die Alexa gebruiken om het licht aan te doen. Volgens het officiële Twitter-account is er een probleem met ‘remote connectivity’, waarbij bediening buitenshuis en stembediening op dit moment niet werkt. Wil je het licht aan doen dan zul je dit via de Philips Hue-app moeten doen wanneer je thuis bent of daadwerkelijk van de bank afkomen om de Dim Switch te gebruiken.

Gebruik de Philips Hue-app of de Dim Switch in huis

De eerste meldingen verschenen twee uur geleden en sindsdien regent het reacties op Twitter. Een uur geleden plaatste Philips Hue een tweet dat ze hard aan het werk zijn om de problemen op te lossen. Voorlopig is het afwachten wanneer de problemen worden verholpen. Tot die tijd zul je zelf je lampen aan moeten doen met de Dim Switch of via de Philips Hue-app in huis.

Ga op dit moment niet zelf aan de slag met het opnieuw linken van je Hue-account, want dat werkt op dit moment ook niet. Je blijft terugkeren naar het inlogscherm. Je zult even geduld moeten hebben. We houden je op de hoogte over de storing bij Philips Hue en laten het je weten wanneer de problemen zijn verholpen.

Update: Storing lijkt verholpen te zijn. Je kunt jouw slimme lampen nu weer met je stem bedienen.

Reacties (0)