Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Whirlpool komt op korte termijn met Wear OS-app

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2019, 17:43 CategorieBediening

Steeds meer huishoudelijke apparatuur is te bedienen met een smartphone-app. Fabrikant Whirlpool heeft al een aantal connected appliances in zijn aanbod die consumenten van een afstandje kunnen aansturen. Maar een app voor Wear OS was er nog niet, tot nu toe dan.

Whirlpool naar Wear OS

Whirlpool maakte het al mogelijk voor mensen met een Apple Watch om hun apparatuur via het slimme horloge te bedienen. Maar voor mensen met een slim horloge, voorzien van Wear OS, was dat nog niet mogelijk. Daar komt dit jaar nog verandering in, belooft Whirlpool in de aanloop naar de CES 2019.

De witgoedfabrikant zal alle functies die in de Watch-app beschikbaar zijn, ook naar de Wear OS-app brengen. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld via je smartphone je oven aan kan zetten, en de temperatuur in kan stellen. Maar je zou ook een seintje van je apparaat kunnen ontvangen als dit opgewarmd is. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het instellen en inschakelen van je wasmachine of droger.

De site Slash Gear meldt op basis van de witgoedfabrikant nog een aantal functies die straks beschikbaar zijn in de app:

  • Oven: gebruikers kunnen zien wat de temperatuur van de oven is en als deze ingeschakeld is, tussentijds de instellingen veranderen.
  • Wasmachine: niet alleen kunnen gebruikers om een statusupdate vragen, ze kunnen ook tijdens een actieve cyclus de instellingen veranderen.
  • Droger: de gebruiker kan zien of een cyclus al begonnen is en deze terwijl deze bezig is al aanpassen. Ook krijgen ze te zien hoe lang de droger nog nodig heeft.

Whirlpool is van plan om de Wear OS-app dit jaar nog uit te brengen. Wanneer precies weet het bedrijf echter nog niet, dat hangt van de voortgang van de ontwikkeling af. Verder wil het bedrijf de stemcommando’s voor de Google Assistant en Amazon Alexa nog vereenvoudigen. Zo zijn er minder woorden nodig om een commando te geven.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.