Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon gooit Alexa-winkel open voor iedereen met zelfgemaakte skills

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2019, 17:01 CategorieSoftware en apps

Amazon heeft bekendgemaakt dat de Alexa-winkel nu is geopend voor iedereen die een zelfgemaakte skill wil publiceren. Voordat de skill kan worden aangeboden moet Amazon hem nog wel eerst gecheckt hebben; je kunt er dus niet zomaar alles lukraak op gooien.

Eigen Alexa-skill in de winkel aanbieden

Amazon heeft laten weten dat iedereen nu Alexa-skills kan maken voor en publiceren in de digitale winkel. Vorig jaar maakte Amazon het al gemakkelijker skills te maken via een speciaal daarvoor bestemd programma en vanaf nu kunnen die zelfgemaakte antwoorden dus ook echt gebruikt worden door iedereen. Momenteel zijn er al meer dan tachtigduizend skills beschikbaar in de winkel van de digitale assistent en met de aankondiging van vandaag kan dat alleen maar betekenen dat dat aantal significant zal gaan stijgen de komende tijd.

De online winkelketen en technologiegigant mikt met deze nieuwe technologie vooral op contentmakers, bedrijven, merken en andere organisaties. Publicaties, lokale sportteams, YouTubers en andere mensen zijn nu in staat de nieuwste updates direct uit te zenden door een opgenomen audiobericht in een url-feed te plaatsen, die vervolgens wordt toegevoegd aan een blueprint skill. Daarna kan de optie worden aangeboden in de Alexa-winkel. Gebruikers kunnen de informatie dan opvragen door te vragen naar wat er voor nieuws is.

Bloggers die gebruikmaken van de Amazon AI-plugin zouden zelfs automatisch hun recente blogposts kunnen toevoegen als audiobestand en die kunnen aanbieden via een rss-feed. Er zijn verschillende Blueprint Skills waaruit gekozen kan worden, al bestaan er natuurlijk wel door Amazon opgelegde beperkingen. Zo moeten alle antwoorden eerst worden gecontroleerd door Amazon voordat ze gepubliceerd kunnen worden. Ook is het zo dat het bedrijf bepaalde dingen kan weigeren, wanneer iets heel persoonlijk of juist beledigend is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.