Amazon koopt Eero: fabrikant van mesh-routers

12 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Eero

Amazon blijft bedrijven kopen. Na de overname van Ring en Blink is nu Eero aan de beurt. Deze start-up is groot geworden met mesh-routers. De financiële kant van de overname is niet bekendgemaakt.

Het bedrijf Eero is wellicht in Nederland niet zo bekend, maar deze start-up op het gebied van mesh-routers heeft toch de interesse gewekt van gigant Amazon. Het bedrijf liep voorop met de huidige mesh-systemen. In plaats van een enkel apparaat gebruikt Eero verschillende toegangspunten om een geheel huis of appartement van een sterk wifi-signaal te voorzien. Bedrijven als Google, Samsung, Netgear en Linksys hebben dit voorbeeld van Eero overgenomen en hun eigen mesh-routers op de markt gebracht.

Volgens Amazon zorgt de overname van Eero ervoor dat het straks gemakkelijker wordt voor consumenten om smarthome-apparatuur met elkaar te verbinden. Apparaten met Alexa zijn nu eenmaal net wat makkelijker met elkaar te verbinden als Amazon ook de routertechnologie levert. De financiële kant van de overname is niet bekendgemaakt.

Amazon blijft groeien op de smarthome-markt

Het lijkt erop dat de naam Eero voorlopig wel blijft bestaan. Amazon is van plan om Eero ook in de rest van de wereld op de markt te brengen. Wellicht zien we in de toekomst een Alexa-router van het merk op de Nederlandse markt. Eerder al nam Amazon de maker van slimme deurbellen en camera’s Ring over voor een bedrag van één miljard dollar. Tevens nam het enige tijd geleden start-up Blink over, dat ook bekendstaat om camera- en beveiligingssystemen. Het is goed om te zien dat Amazon werk blijft maken van de smarthome-markt, maar het wordt nu dan ook wel eens tijd dat Amazon Alexa Nederlands gaat praten.

Reacties (0)