Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Android Things wordt platform voor slimme speakers en displays

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2019, 9:28 CategorieAlgemeen

Google heeft bekendgemaakt dat Android Things een nieuwe focus krijgt en in de toekomst zal worden gebruikt voor Google Assistent-apparaten. Dat betekent dus dat we Things voornamelijk gaan tegenkomen op slimme speakers en displays.

Android Things slaat andere weg in

Google heeft laten weten dat smarthomeplatform Android Things een nieuwe focus krijgt. De prioriteit ligt nu bij fabrikanten die apparaten maken met de Google Assistent aan boord. Zo hebben verschillende bedrijven de afgelopen maanden eigen slimme speakers en smart displays uitgebracht, zoals Lenovo, JBL en LG, die worden aangestuurd op Things, terwijl de slimme producten van Google werken met het Google Cast-protocol. De reden hiervoor is dat Google veel meer ervaring heeft met dat Cast-protocol dan andere ontwikkelaars.

Google heeft daarom laten weten nu nauw samen te werken met fabrikanten, zodat Android Things kan worden ingezet als platform dat met name is bedoeld voor apparaten met Google Assistent aan boord.

Given the successes we have seen with our partners in smart speakers and smart displays, we are refocusing Android Things as a platform for OEM partners to build devices in those categories moving forward. Therefore, support for production System on Modules (SoMs) based on NXP, Qualcomm, and MediaTek hardware will not be made available through the public developer platform at this time.

Desondanks ziet Google het smarthomeplatform nog steeds als een experimenteel platform voor het uitproberen en maken van slimme en verbonden apparaten. Echter, de benodigde onderdelen waarmee verbonden apparaten mee zouden kunnen maken, worden niet officieel vrijgegeven voor iedereen.

Android Things continues to be a platform for experimenting with and building smart, connected devices using the Android Things SDK on top of popular hardware like the NXP i.MX7D and Raspberry Pi 3B. System images for these boards will remain available through the Android Things console where developers can create new builds and push app updates for up to 100 devices for non-commercial use.

Dit is nogal een verschuiving van de originele visie die Google had voor Things. Aanvankelijk moest het een Internet of Things-platform worden waarbij ontwikkelaars met hun bestaande kennis heel snel producten zouden kunnen ontwikkelen (voor consumenten, retail en de industrie), terwijl Google het werk van het platformonderhoud op zich zou nemen. Hoewel dat laatste nog steeds waar is, lijkt de visie toch wat minder breed te zijn nu de focus ligt op apparaten met Google Assistent aan boord, zoals slimme speakers en schermen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.