Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple neemt startup over die is gespecialiseerd in stemtechnologie

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2019, 10:04 CategorieSoftware en apps

Apple heeft een startup overgenomen die is gespecialiseerd in stemtechnologie. Het bedrijf is in 2011 opgezocht door ex-Pixar-medewerkers. Met deze overname wil het bedrijf uit Cupertino er mogelijk voor zorgen dat Siri in de toekomst beter gaat klinken.

Apple neemt stemtechnologiebedrijf over

Apple heeft het bedrijf Pullstring overgenomen. Dit is een startup gespecialiseerd in stemtechnologie, die onder meer een stem heeft gegeven aan de Hello Barbie-pop uit 2015. Dit bedrijf werd in 2011 opgericht als Toytalk, door ex-Pixar-medewerkers. Het platform op basis van kunstmatige intelligentie geeft partners en klanten de mogelijkheid fysieke en digitale personages en stemapplicaties te maken die in staat zijn te communiceren met mensen. Naast Hello Barbie werd er ook een Thomas de Stoomlocomotief-model uit.

Bovendien heeft Pullstring ook software uitgebracht waardoor het voor andere bedrijven zonder veel technische kennis in huis toch gemakkelijk moet zijn Alexa-apps uit te brengen. Er is dus al ervaring met stemmen en persoonlijke assistenten aanwezig en dat moet voor Apple heel interessant zijn als we kijken naar Siri. Waarschijnlijk kan Siri nu natuurlijker gaan klinken, vlotter antwoord gaan geven of verschijnen in meer apps of andere apparaten. Het is nog niet bekend wat de plannen zijn na de overname.

Dat komt doordat Apple zelf nog niets over deze overname naar buiten heeft gebracht. Naar verluidt is er 30 miljoen dollar betaald voor het bedrijf, plus nog eens 10 miljoen in potentiële ear-out betalingen voor het management.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.