Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home-app laat je nu de kleur van je lampen veranderen

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2019, 15:07 CategorieBediening

In oktober werd de Google Home-app van een flinke update voorzien. Eindelijk was het mogelijk om smarthome-apparatuur te bedienen, waarbij de app als hub voor onder andere je slimme lampen en slimme schakelaars kon dienen. De app werd zo meer dan alleen een manier om smarthome-apparatuur met de Google Assistent te koppelen. Wat nog altijd niet mogelijk was is het veranderen van de kleuren van je lampen in de Google Home-app. Tot vandaag dan.

Kies uit 42 verschillende kleuren

De nieuwste versie van de Google Home-app laat je eindelijk de kleuren van je lampen kiezen. Je kunt nu gewoon vanaf je smartphone direct de kleuren van je lampen instellen. Open de Google Home-app en ga naar je lampen. In hetzelfde venster als waar je de lampen aan of uit kunt zetten en kunt dimmen, vind je nu onderaan een knop voor kleur. Klik hierop en een venster wordt geopend waar je kan kiezen uit 42 verschillende kleuren. Toegegeven, het aantal kleuren om uit te kiezen is niet zo groot als in de Philips Hue-app, maar het geeft je zeker de mogelijkheid om alle basiskleuren en enkele varianten te kiezen.

Je kunt de kleuren per groep instellen, maar ook individueel per lamp. Zorg er wel voor dat je lampen een unieke naam hebben en je deze ook kent, want anders wordt het goed zoeken om individueel een lamp van kleur te veranderen.

 • Delen:

Reacties

 1. Stephan
  27 februari, 2019 om 15:57

  Bedankt voor je artikel Tom.
  Zelf heb ik ook wat slimme lampen, maar dan van Ikea.
  Ik heb dit direct getest.. Helaas werkt dit (nog) niet samen met Google Home.
  Aan/uit en dimmen doet hij nog steeds hetzelfde. En werkt ook op spraak, met Assistant op je telefoon of een Google home (mini).

  • Maarten
   04 maart, 2019 om 22:29

   IKEA werkt goed met Google home via IKEA hub doe het al heel lang ook de kleuren werken perfect

   • Eric
    21 maart, 2019 om 21:05

    Ik heb ook de ikea lampen en dat werkt goed.
    Maar wat is dan de spraakopdracht om dit te veranderen?

  • Peter
   08 september, 2019 om 19:45

   Lampen van action doen het wel op google home

 2. jelmer
  28 februari, 2019 om 8:31

  Het werkt hier wel ook met de Ikea lampen (heb de witte versie). Wat wel opvallend is, is dat de kleurcodes niet overeen komen met die van Ikea zelf. Bijvoorbeeld: Kaarslicht in de google home is vele malen witter dan de Kaarslicht die Ikea zelf doet.

 3. Huub
  28 april, 2019 om 18:21

  Ik kan drie lampen van IKEA van kleur veranderen via spraakcommando’s op de Google Home mini. Bij de overige kleurlampen lukt dit niet. Wel door te tikken in de Google Home app. Alles is geupdate, dus dit begrijp ik nog niet.

 4. Felix
  30 december, 2019 om 14:46

  Ja bedankt, maar ik heb trådfri lampen zonder kleuren. En daar heb je alleen sferen en hoe moet je dat dan doen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.