Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google werkt aan Belgische variant van de Google Assistent

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2019, 12:45 CategorieSoftware en apps

Google werkt achter de schermen aan een Belgische versie van de Google Assistent. Dat blijkt uit een bericht van een Belgische supermarkt. Deze supermarkt, genaamd Colruyt, test momenteel met Google en klanten het kunnen inspreken van boodschappenlijstjes.

Belgische versie van Google Assistent

Zoals het er nu naar uitziet werkt Google aan een Belgische versie van de Google Assistent. Dit nieuws komt niet bij Google vandaan, maar bij de Belgische supermarktketen Colruyt. Het bedrijf wil samen met klanten het inspreken van boodschappenlijstjes gaan testen. Op de website van de keten is daarover het volgende te lezen:

Het inspreken van de boodschappenlijstjes gebeurt via Google Assistent, de spraaksoftware die je vragen kan stellen en stemcommando’s kan geven. Google werkt momenteel aan de Belgische versie van Assistent. In afwachting daarvan verloopt de test met de versie die nu beschikbaar is in Nederland en Frankrijk.

Momenteel gebruiken de mensen in België dus de Nederlandse of Franse versie van de Assistent. Een versie die speciaal voor Vlaanderen of Wallonië wordt gemaakt is dus meer dan welkom, maar onduidelijk is nog wanneer die beschikbaar wordt gesteld. Mocht de stemassistent straks ook officieel beschikbaar worden gemaakt in België, dan zal de Google Home-speaker ook mogelijk snel te koop zijn.

  • Delen:

Reacties

  1. Stefan
    11 februari, 2019 om 13:04

    “dan zal de “Google home speaker” ook mogelijk snel te koop zijn” ??? Deze is reeds te koop. Fnac, Vandenborre,Mediamarkt,…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.