Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Husqvarna lanceert Automower 435X AWD robotgrasmaaier met AI

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2019, 12:14 CategorieTuin en terras

Husqvarna heeft tijdens het Mobile World Congres in Barcelona de 435X AWD aangekondigd. Deze nieuwe robotgrasmaaier beschikt over artificial intelligence, kan steile hellingen met gemak aan en heeft een premium uiterlijk meegekregen.

Husqvarna Automower 435X AWD robotgrasmaaier

De Husqvarna 435X AWD komt met een prijskaartje van iets minder dan 5.000 euro en dat is natuurlijk niet mis. Maar, daarvoor krijg je wel de slimste en stijlvol ogende grasmaaier van dit model. Dit model heeft namelijk het uiterlijk van een luxe sportauto meegekregen, inclusief koplampen met led-verlichting. Maar, hoewel een premium uiterlijk mooi meegenomen is draait het natuurlijk om de grasmaaikwaliteiten.

Op dat vlak heeft Husqvarna diverse verbeteringen doorgevoerd. Zo kan deze robotgrasmaaier een terrein van een half voetbalveld (3500m2) met gemak aan, ongeacht hoe het terrein vormgegeven is. Het apparaat kan zonder problemen een helling van maximaal 70 graden op, en ook weer af, dankzij onder meer AWD (All Wheel Drive) en twee losse units die middels een magnesium stuk met elkaar verbonden zijn. Daarbij is de robotgrasmaaier zeer stil (62db) dankzij onder meer lichte diamond cut messen. Natuurlijk is ook aan veiligheid gedacht. Zo stopt de grasmaaier meteen wanneer hij opgepakt wordt en wordt de snelheid verlaagd zodra een object genaderd wordt.

Husqvarna heeft de 435X AWD voorzien van ondersteuning voor de Google Assistent en Amazon Alexa, waardoor het apparaat eenvoudig middels spraak bediend kan worden. Natuurlijk is er ook een bijbehorende app voor je smartphone, waarmee de robotgrasmaaier ingesteld en aangestuurd kan worden. Tot slot werkt de robotgrasmaaier naadloos samen met de slimme irrigatiesystemen van Gardena, en is er een open API voor de integratie met andere smarthomesystemen.

De Husqvarna 435X AWD moet binnenkort te koop zijn voor iets minder dan 5.000 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Rob
    25 februari, 2019 om 22:01

    Prachtig om deze ontwikkeling te zien, maar de prijs is wel even slikken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.