Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest raadt mensen aan een beter wachtwoord te gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2019, 9:37 CategorieVeiligheid en beveiliging

Smarthomefabrikant Nest, bekend van thermostaten en slimme deurbellen, raadt gebruikers aan een sterker wachtwoord te gebruiken. Dat staat in een onlangs verzonden e-mailbericht van het bedrijf. Echter, een reden voor het versturen van dat bericht is niet gegeven.

Nest: ‘Gebruik een sterker wachtwoord’

Nest, een bekende smarthomefabrikant die onder meer slimme thermostaten en camera’s heeft uitgebracht, raadt gebruikers aan een sterker wachtwoord te gebruiken. Het hoofd van deze afdeling binnen Google, Rishi Chandra, heeft dat laten weten in een onlangs verzonden e-mailbericht. Een reden voor het versturen van het bericht is niet gegeven. Het enige dat wordt aangekaart is het feit dat sommige gebruikers onlangs problemen hebben ervaren die mogelijk kunnen worden opgelost door een account beter te beveiligen.

Chandra schrijft dat er niet is ingebroken bij Nest, dus er is momenteel geen beveiligingsrisico. Echter, de mensen die voor meerdere websites en diensten hetzelfde wachtwoord gebruiken lopen wel een risico wanneer er elders wordt ingebroken en gegevens op straat komen te liggen. Daar willen wij nog aan toevoegen dat je er ook altijd goed aan doet het standaard ingestelde wachtwoord meteen te veranderen wanneer je een product installeert of een dienst in gebruik neemt. Die standaardwachtwoorden zijn online gewoon op te zoeken.

Onlangs kwam wel in het nieuws dat er een aantal Nest-gebruikers last hadden van mensen die toegang hadden gekregen tot hun beveiligingscamera’s. De reden dat dit niet breed werd uitgemeten, is dat er nergens een lek was — dit kwam dus waarschijnlijk doordat mensen hetzelfde of een standaardwachtwoord hadden gebruikt. Gebruik dus altijd een sterk, uniek wachtwoord, overweeg ook zeker tweestapsverificatie (ook al kost dat wat meer werk) en zorg ervoor dat je router ook altijd up-to-date is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.