Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Robomow RX50 verschijnt dit maaiseizoen in twee modellen

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2019, 10:39 CategorieTuin en terras

Robomow kondigt aan dat er binnenkort twee nieuwe modellen worden uitgebracht: de Robomow RX50 Pro S en MX50u. De zelfstandige grasmaaiers zijn in staat de grasresten te verwijderen, waardoor die in feite zijn eigen maaidek schoonmaakt.

Robomow RX50 Pro S en MX50u op komst

Robomow laat weten dat er nieuwe modellen aankomen vroeg in 2019. Het gaat om de Robomow RX50-reeks. De RX50 heeft een metalen glijoppervlak, waardoor hij allerlei hindernissen in het gazon aankan. Deze zelfstandige grasmaaier is ook inzetbaar in smalle doorgangen en kleine hoeken, en niet alleen op droog gras. Ook op een natte ondergrond heeft de nieuwe Robomow alles onder controle met de nieuwe, speciaal ontworpen Spike Wheels die een stevige grip op een vochtige bodem kunnen aanbieden.

Het krachtige stalen mes heeft een maaihoogte van 15 tot 45 mm en een maaibreedte van 18 cm. Het gras wordt zo fijn vermalen dat het snel vergaat op een natuurlijke manier. Water en mineralen komen terug in de bodem terecht. Daardoor hoeven gebruikers zelf niet meer het maaisel bij elkaar te harken. Doordat het maaidek van alle robots uit de RX-series in een zwevende positie is opgehangen, kan de machine zich aanpassen aan bijna elk soort terrein. De robotmaaiers kunnen ook worden uitgerust met een mulchreiniger. Dat maakt van hen de enige grasmaaiers met een gepatenteerde zelfreinigende technologie om grasmaaisel te verwijderen terwijl het toestel beweegt. 

Alle maaiers uit de Robomox RX-series (met uitzondering van de RX12u) kunnen bediend en bestuurd worden met een smartphone. De maaiers in de Pro-uitvoering kunnen daarnaast ook via een webapp of Alexa-stemcontrole aangestuurd worden. De Robomow RX50 Pro S  is uitgerust met RoboHome, dat dienstdoet als een beschermkap en met de nieuwe RoboConnect. Hiermee kan verbinding gemaakt worden met de cloud-based Amazon Alexa-stemcontrole, waarmee de robot via stemgeluid kan worden aangestuurd. 

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Robomow RX50 is verkrijgbaar vanaf het begin van seizoen 2019 in twee uitvoeringen: de RX50 Pro S en de RX50u. De verkoopprijs van de Pro S uitvoering (inclusief Mulchreiniger, RoboHome en RoboConnect) is 999 euro. De RX50u (inclusief installatiemateriaal) heeft een verkoopadviesprijs van 849 euro. Andere RX-modellen zijn verkrijgbaar vanaf 499,95 euro.


€ 699,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 757,70

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 780,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 499,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 543,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 599,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.