Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Dyson lanceert Pure Cool Me persoonlijke luchtreinigende ventilator

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2019, 13:19 CategorieHuishoudelijke apparaten

Dyson introduceert vandaag niet alleen een nieuwe, draadloze stofzuiger. De Britse fabrikant komt ook met een persoonlijke luchtreinigende ventilator. De Dyson Pure Cool Me is een persoonlijk apparaat voor luchtbehandeling en beschikt technologieën voor luchtfiltratie en -projectie in je persoonlijke ruimte.

Dyson Pure Cool Me

Als we het hebben over vervuiling, spreken we volgens Dyson meestal over de vervuiling buiten. Het is echter niet zo dat er binnen geen vuiltje aan de lucht is. Naast de verontreiniging die in onze woningen terechtkomt wanneer we ramen en deuren openen, kunnen ook alledaagse activiteiten en huishoudelijke artikelen de lucht verontreinigen.

In de slaapkamer kunnen we vluchtige organische stoffen (VOS) aantreffen, afkomstig van persoonlijke verzorgingsproducten zoals cosmetica, haarlak, parfum, of geurkaarsen. In de keuken en woonkamer verspreiden schoonmaakmiddelen VOS. Bij gasfornuizen en andere kookprocessen komen fijnstof, rook en luchtjes vrij en tapijten kunnen een verzamelplaats voor stof en allergenen vormen. De Dyson Pure Cool Me persoonlijke luchtreinigende ventilator haalt deze vervuiling uit de lucht en verspreidt gezuiverde lucht in uw persoonlijke ruimte.

De nieuwe Dyson Core Flow technologie moet zorgen voor gezuiverde lucht. Deze luchtregeling levert een gelijkmatige stroom van gezuiverde lucht die je in elke richting kunt laten verspreiden. De Dyson Pure Cool Me is ontworpen om schonere lucht te leveren en voor een aangenamer verkoelend effect te zorgen. Op basis van de aerodynamische eigenschappen van de Harrier Jump Jet hebben de ingenieurs van Dyson ontdekt dat wanneer twee luchtstromen elkaar tegenkomen op een gebogen oppervlak, ze convergeren en een geconcentreerde luchtstroom vormen. De ingenieurs hebben dit verschijnsel benut voor het ontwikkelen van een manier om een nauwkeurige en gerichte luchtstroom te verspreiden voor persoonlijke verkoeling die daarnaast het hele jaar door zorgt voor gezuiverde lucht.

Via het instellen van de bol bovenop het apparaat kun je exact de hoek van de luchtstroom bepalen. De Dyson Pure Cool Me kan daarnaast via een oscillatiefunctie van 70 graden verder worden aangepast. De luchtreiniger haalt 99,95% van zeer fijne deeltjes zoals pollen, schimmelsporen en bacteriën uit de lucht. Daarnaast absorbeert hij actief koolstof en sluit gassen en (huishoudelijke) luchtjes zoals VOS in.

De Dyson Pure Cool Me maakt vrijwel geen geluid. Een laag geluiddempend schuim onderin het apparaat absorbeert overmatig geluid. Het apparaat is uitgerust met een intelligent systeem voor lichtsensors en meet actief het omgevingslicht. Het ingebouwde lcd-scherm wordt in real-time automatisch gedimd of opgelicht en afgestemd op de directe omgeving. Als het sensorsysteem meet dat de ruimte donker is, wordt het lcd-scherm automatisch uitgeschakeld. Door het instellen van een slaaptimer kan het apparaat na een vooraf ingestelde periode, die varieert van 30 minuten tot 8 uur, worden uitgeschakeld.

Prijs en beschikbaarheid

De Dyson Pure Cool Me persoonlijke luchtreinigende ventilatoren zijn verkrijgbaar in de kleurcombinaties wit/zilver, zwart/nikkel en brons/koper. De prijs bedraagt 349 euro.


€ 318,67

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. Mark
    21 maart, 2019 om 14:55

    “Amerikaanse fabrikant”, ehm.. Dyson is ondanks de aanstaande Brexit nog steeds een Britse fabrikant

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.