Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistent voorzien van twee handige mogelijkheden

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2019, 16:22 CategorieSoftware en apps

Google heeft de Google Assistent van twee handige mogelijkheden voorzien, waardoor de stemassistent in nog meer situaties te gebruiken is. Heb je bijvoorbeeld al een smart display in huis? Dan kun je nu per speaker de volume bedienen.

Google voorziet Google Assistent van updates

Google heeft ervoor gezorgd dat de Google Assistent voortaan ook ondersteuning aanbiedt voor slimme raamdecoratie. Technisch gezien was die ondersteuning al aanwezig in combinatie met specifieke merken, maar nu is de lijn doorgetrokken en worden er allerlei andere raamdecoratie en rolgordijnen ondersteund middels een gemeenschappelijke api. Nu zou je gewoon kunnen vragen of Google de rolgordijnen open en dicht zou kunnen doen, zonder dat je per se een fabrikant hoeft te noemen in dat verzoek.

De andere update heeft te maken met smart displays. Heb je meerdere slimme speakers in huis staan die werken met Google Cast? Dan kan het moeilijk zijn om per speaker of speakergroep aan te geven hoe hoog het volume moet zijn. Google heeft er nu voor gezorgd dat je per speaker(groep) de volume kunt regelen op het grote touchscreen van de smart displays, zoals de Lenovo Smart Display, JBL Link en de Google Home Hub. Vooralsnog zijn de genoemde slimme displays officieel niet in Nederland of België te koop.

  • Delen:

Reacties

  1. Adri
    14 maart, 2019 om 8:59

    Ik heb zelf een Google home en verbaas me nog dagelijks over hoe goed de moderne technologie werkt, maar ook over hoe weinig ‘intelligentie’ er in het systeem zit.
    De spraakherkenning is best goed, maar verder is het niets meer (en niets minder) dan reageren op steekwoorden.
    Zo jammer dat de industrie maar niet aan standaarden wil. Al die meer of minder gesloten systemen zorgen ervoor dat de ontwikkelingen gebeuren met de handrem stevig aangetrokken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.