Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Gratis versie YouTube Music te gebruiken op Google Home-speakers

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2019, 10:24 CategorieSoftware en apps

Google heeft bekendgemaakt dat gebruikers van Google Home-speakers voortaan ook de gratis versie van YouTube Music kunnen gebruiken. Datzelfde geldt voor de soundbars en speakers die ondersteuning aanbieden voor de Google Assistent.

Gratis versie YouTube Music op Google Home

Vanaf vandaag kan iedereen met de gratis versie van YouTube Music, de muziekstreamingdienst van de zoekmachinegigant, naar muziek luisteren op de Google Home-speakers, en speakers die ondersteuning aanbieden voor de Google Assistent. Hoewel dit mogelijk is in Nederland, kan het momenteel nog niet in België. Gebruikers kunnen het gratis muziekabonnement instellen door naar de instellingen van Google Home te gaan. Je vindt de nieuwe optie onder je accountinstellingen (klik op de knop Toevoegen > Muziek en audio).

Wanneer gebruikers voor het eerst een speaker instellen, dan zal de gratis versie van YouTube Music als standaard muziekabonnement staan ingesteld. Zo zorgt Google er dus voor dat je meteen je slimme speaker kunt gebruiken. Je krijgt dan wel te maken met advertenties, zoals dat vaker is bij gratis muziekstreamingdiensten. Verder is het ook mogelijk muziek af te spelen via Music wanneer je een andere provider hebt ingesteld. Je kunt de Google Home- of Assistent-speaker dan specifiek het commando geven dat die dienst gebruikt moet worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.