Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Trådfri-stopcontact van Ikea ontvangt beloofde Homekit-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2019, 9:18 CategorieEnergie

Ikea heeft laten weten dat Homekit-ondersteuning vanaf nu wordt uitgerold naar de Trådfri-stopcontact van het bedrijf. Ikea heeft deze update maanden geleden al beloofd, maar werd helaas constant uitgesteld. Maar nu is de update dus eindelijk beschikbaar.

Homekit voor Trådfri-stopcontact

De Ikea Trådfri-stopcontacten zijn sinds september 2018 te koop in Nederland. Niet lang daarna beloofde de Zweedse meubelmaker dat er ook ondersteuning voor Apple Homekit zou worden uitgerold. Die update liet maar op zich wachten, maar deze week is daar verandering in gekomen. Je kunt de update namelijk nu downloaden voor je slimme stopcontacten. Nadat je de update voor je Home-app op iOS hebt gedownload, kun je ook deze producten aansturen naast de andere Homekit-apparaten in huis.

Het slimme stopcontact van Ikea is los te koop voor een bedrag van 9,99 euro per stuk. Daarmee is het één van de goedkoopste mogelijkheden om je huis ietwat slimmer te maken (voor een overzicht van goedkopere producten voor in je smarthome, klik je hier). Je hebt echter wel de Ikea Trådfri Gateway nodig om de producten met je netwerk te verbinden. Wanneer je deze hub hebt, kun je daar ook andere slimme Ikea-producten op aansluiten. Naast stopcontacten verkoopt Ikea ook lampen, dimmers en bewegingssensoren.

 • Delen:

Reacties

 1. T. Roodbol
  13 april, 2019 om 10:06

  Beste lezer,
  Ik heb meerdere producten van tradfri incl. De hub. Alles werkt via google home.
  Helaas kan verlichting nog niet geschakeld worden via de IFTTT app.
  Kan ik hier nog ontwikkelingen verwachten ?

  Mvg Theo Roodbol

  • Wesley Akkerman
   15 april, 2019 om 9:19

   Daar is vooralsnog niets over bekend.

 2. Boy
  06 mei, 2020 om 8:09

  Ik krijg de stopcontacten op geen enkele manier zichtbaar in de app. Er staat ook geen QR code of 8 cijferige code op. Nog even bij een kennis gekeken maar ook zijn hub herkent de stopcontacten niet (typeE1603) Je kan ze ook niet openen om op een resetknopje te drukken zoals bij alle andere afstandsbedieningen, dimmers etc.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.