Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Drie slimme camera’s voor je smart home die je zonder abonnement kunt gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2019, 9:58 CategorieTips en advies

We hebben de afgelopen jaren veel slimme camera’s getest, maar in veel gevallen haal je pas het maximale uit een slimme camera wanneer je er een abonnement bij afsluit. Pas dan kun je opnamen terugkijken, en bij sommige merken kun je dan pas toegang krijgen tot krijgen tot basisfuncties die het een goede camera maken. Toch zijn er ook camera’s waarbij dit geen noodzaak is en je gratis toegang krijgt tot de opnamen en de belangrijkste basisfuncties. In dit artikel zetten we drie camera’s (en merken) op een rij waarmee je zonder abonnement jouw huis prima kunt beveiligen, in de eerste plaats door video-opnamen gratis terug te laten kijken en daarbij goed te functioneren als beveiligingscamera.

Netatmo

Netatmo heeft een camera voor buiten en een camera voor binnen in het assortiment. Beide modellen komen met een verscheidenheid aan opties om video-opnamen op te slaan. Zo kun je de opnamen op een SD-kaart in de camera zelf opslaan, kun je ze opslaan in je Dropbox-account en kun je ze opslaan op een FTP-server. Ook krijg je gratis toegang tot de cloud van Netatmo, waar screenshots (foto’s) van opnamen sowieso en altijd gratis beschikbaar zijn.

Meer over de Netatmo camera’s lees je in onze Netatmo Welcome camera review.


€ 158,02

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 169,50

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 172,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Arlo

Arlo is een merk dat in korte tijd flink gegroeid is en voorheen onder Netgear viel. Het merk biedt inmiddels een uitgebreid assortiment aan slimme camera’s, met modellen voor zowel binnen als buiten. Arlo geeft elke camera gratis opslagruimte (maximaal 1GB en maximaal 5 camera’s) voor de laatste 7 dagen mee. Dat betekent dat je tot 7 dagen terug in de tijd naar opnamen van de camera’s kunt kijken. Het is niet mogelijk video’s op een eigen server op te slaan, bijvoorbeeld je Dropbox-server of NAS. Arlo heeft aangegeven dat dit in de toekomst mogelijk toegevoegd wordt maar voorlopig ben je dus aangewezen op de cloudservers van het bedrijf zelf. Tegen extra betaling krijg je meer opslagruimte, kun je verder terugkijken en kun je nog meer camera’s koppelen. Sluit je een Arlo Smart-abonnement voor de nieuwe Arlo Ultra af dan krijg je meer opslagruimte, kun je verder terug in de tijd kijken en krijg je slimmere functies, waaronder persoonsherkenning en persoonlijke meldingen.

Arlo Ultra

Meer over de Arlo camera’s lees je in onze Arlo camera review.


€ 250,39

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 258,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 285,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
D-Link

Ook D-Link heeft een uitgebreid assortiment met slimme camera’s, voor zowel binnen als buiten en met verschillende toepassingsmogelijkheden. Alle camera’s van het bedrijf krijgen gratis toegang tot de mydlink Cloud. Dit betekent dat je tot één dag terug alle opnamen van de camera’s (maximaal 3) gratis kunt bekijken. Er zit geen limiet aan het aantal opnamen. Wil je verder terug in de tijd kijken dan moet je wel voor een abonnement betalen.

Meer over de D-Link camera’s lees je in één van onze D-Link camera reviews.


€ 334,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 334,99

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 349,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Logitech Circle

Als bonustips willen we een merk waar we maar weinig van horen maar waar waar we goede ervaringen mee hebben benoemen. Logitech heeft namelijk ook slimme camera’s in het assortiment en het meest recente model, de Logitech Circle 2, gebruiken wij zelf als binnencamera zonder abonnement. Logitech geeft namelijk 24 uur lang gratis toegang tot de cloud, waardoor je alle opnamen van de laatste 24 uur gratis kunt bekijken, inclusief slimme waarschuwingen en dagoverzichten. Wil je verder terugkijken en slimmere opties als het herkennen van personen of aanmaken van bewegingszones, dan heb je wel een betaald abonnement nodig.

Meer over de Logitech camera’s lees je in onze Logitech Circle 2 review.

 • Delen:

Reacties

 1. Pieter
  04 mei, 2019 om 8:23

  Wat is dit nu voor vaag artikel. In de intro vertellen dat je camera’s gaat bespreken met extra features zonder abonnement en vervolgens bij elke camera zetten zat je bij extra features een abonnement moet afsluiten.

  • Martijn Chel
   04 mei, 2019 om 10:01

   Dat stond er niet. Het ging puur om het basisgebruik als slimme beveiligingscamera, met toegang tot jouw opnamen. Maar, ik heb het duidelijker gemaakt. Bovendien klopt het niet wat je zegt want bij Netatmo is dat niet het geval, bij D-Link staat het er niet en bij Arlo is het alleen bij de Ultra HD-versie. Als je dan kritiek hebt, dan het graag wel correct houden.

 2. Gosephe
  04 mei, 2019 om 10:30

  De Netatmo is dus de enige met de opties, zonder extra kosten. Dit lijkt me een zeer zinvolle conclusie en meerwaarde hebben tov de rest…..

  • Martijn Chel
   04 mei, 2019 om 10:37

   De enige uit dit rijtje met opslag lokaal inderdaad, maar aangezien velen niet lokaal kunnen/willen werken hebben we ook gekeken naar gratis toegang tot opnamen in de cloud. Dat is toch voor de gemiddelde consument vaak de wens, en dat heeft Netatmo dan weer niet. Het is altijd afhankelijk van persoonlijke voorkeuren natuurlijk.

 3. Bart
  08 mei, 2019 om 21:25

  Jammer dat toch de meeste fabrikanten basisfuncties zonder abonnement als lokkertje gebruiken en je dan uiteindelijk als je de volledige functionaliteit wilt gebruiken alsnog aan een abonnement helpen. In dit lijstje is Netatmo de enige die het echt lijkt te begrijpen. Afwachten wat de camera deurbel van ze doet die later dit jaar uit komt.

  Zelf ben ik in afwachting van mijn Simcam camera’s die ik via Kickstarter heb besteld. Je maakt wel een account aan om live te kunnen kijken maar alle functionaliteiten zijn 100% abonnementsvrij. Lokale opslag op microSD en koppeling naar je NAS. 1080p en starlight vision met onboard AI met gezichtsherkenning en koppeling met Google home. Helaas geen bedrade aansluiting maar wel een gimbal en waterproof voor buiten voor een schappelijke prijs. Ze zijn al in productie en op dit moment onderweg. Lijkt dus veelbelovend en zou zeker in dit rijtje niet misstaan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.