Drie slimme camera’s voor je smart home die je zonder abonnement kunt gebruiken

02 mei 2019 4 Minuten 5 Reacties
Arlo Ultra-2

In dit artikel zetten we drie slimme camera's (en merken) op een rij waarmee je zonder abonnement jouw smart home kunt beveiligen.

We hebben de afgelopen jaren veel slimme camera’s getest, maar in veel gevallen haal je pas het maximale uit een slimme camera wanneer je er een abonnement bij afsluit. Pas dan kun je opnamen terugkijken, en bij sommige merken kun je dan pas toegang krijgen tot krijgen tot basisfuncties die het een goede camera maken. Toch zijn er ook camera’s waarbij dit geen noodzaak is en je gratis toegang krijgt tot de opnamen en de belangrijkste basisfuncties. In dit artikel zetten we drie camera’s (en merken) op een rij waarmee je zonder abonnement jouw huis prima kunt beveiligen, in de eerste plaats door video-opnamen gratis terug te laten kijken en daarbij goed te functioneren als beveiligingscamera.

Netatmo

Netatmo heeft een camera voor buiten en een camera voor binnen in het assortiment. Beide modellen komen met een verscheidenheid aan opties om video-opnamen op te slaan. Zo kun je de opnamen op een SD-kaart in de camera zelf opslaan, kun je ze opslaan in je Dropbox-account en kun je ze opslaan op een FTP-server. Ook krijg je gratis toegang tot de cloud van Netatmo, waar screenshots (foto’s) van opnamen sowieso en altijd gratis beschikbaar zijn.

Meer over de Netatmo camera’s lees je in onze Netatmo Welcome camera review.

Arlo

Arlo is een merk dat in korte tijd flink gegroeid is en voorheen onder Netgear viel. Het merk biedt inmiddels een uitgebreid assortiment aan slimme camera’s, met modellen voor zowel binnen als buiten. Arlo geeft elke camera gratis opslagruimte (maximaal 1GB en maximaal 5 camera’s) voor de laatste 7 dagen mee. Dat betekent dat je tot 7 dagen terug in de tijd naar opnamen van de camera’s kunt kijken. Het is niet mogelijk video’s op een eigen server op te slaan, bijvoorbeeld je Dropbox-server of NAS. Arlo heeft aangegeven dat dit in de toekomst mogelijk toegevoegd wordt maar voorlopig ben je dus aangewezen op de cloudservers van het bedrijf zelf. Tegen extra betaling krijg je meer opslagruimte, kun je verder terugkijken en kun je nog meer camera’s koppelen. Sluit je een Arlo Smart-abonnement voor de nieuwe Arlo Ultra af dan krijg je meer opslagruimte, kun je verder terug in de tijd kijken en krijg je slimmere functies, waaronder persoonsherkenning en persoonlijke meldingen.

Meer over de Arlo camera’s lees je in onze Arlo camera review.

D-Link

Ook D-Link heeft een uitgebreid assortiment met slimme camera’s, voor zowel binnen als buiten en met verschillende toepassingsmogelijkheden. Alle camera’s van het bedrijf krijgen gratis toegang tot de mydlink Cloud. Dit betekent dat je tot één dag terug alle opnamen van de camera’s (maximaal 3) gratis kunt bekijken. Er zit geen limiet aan het aantal opnamen. Wil je verder terug in de tijd kijken dan moet je wel voor een abonnement betalen.

Meer over de D-Link camera’s lees je in één van onze D-Link camera reviews.

Logitech Circle

Als bonustips willen we een merk waar we maar weinig van horen maar waar waar we goede ervaringen mee hebben benoemen. Logitech heeft namelijk ook slimme camera’s in het assortiment en het meest recente model, de Logitech Circle 2, gebruiken wij zelf als binnencamera zonder abonnement. Logitech geeft namelijk 24 uur lang gratis toegang tot de cloud, waardoor je alle opnamen van de laatste 24 uur gratis kunt bekijken, inclusief slimme waarschuwingen en dagoverzichten. Wil je verder terugkijken en slimmere opties als het herkennen van personen of aanmaken van bewegingszones, dan heb je wel een betaald abonnement nodig.

Meer over de Logitech camera’s lees je in onze Logitech Circle 2 review.

Reacties (5)