Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Intercomfunctie Alexa werkt nu op alle apparaten met stemassistent

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2019, 9:18 CategorieSoftware en apps

De intercomfunctie van Amazon Alexa werkt nu op alle apparaten die de stemassistent aan boord hebben. Niet alleen de Echo-speakers. Heb je dus bijvoorbeeld een soundbar met de persoonlijke assistent in huis staan, dan werkt de functie nu ook op dat apparaat.

Intercomfunctie Alexa wordt breed uitgerold

Vorig jaar rolde Amazon de intercomfunctie uit voor Alexa. Later kwam deze functie naar de speakers van Sonos en nu heeft het online warenhuis bekendgemaakt dat alle apparaten met de stemassistent aan boord toegang hebben gekregen tot de mogelijkheid. Met de functie is het mogelijk om van Alexa-speakers een intercomsysteem te maken. Aanvankelijk was het alleen mogelijk gesproken berichten te versturen naar de Echo, Echo Plus, Echo Dot, Echo Show en Echo Spot, die het bericht kunnen afspelen.

Je kunt de intercomfunctie activeren door een zin te beginnen met: “Alexa announce that”, “tell everyone” of “broadcast”, met daar achter het bericht. Vervolgens wordt het bericht verstuurd naar alle beschikbare en ondersteunende apparaten. De functie is beschikbaar voor alle apparaten die nu al Alexa ingebouwd hebben, evenals toekomstige apparaten die door het certificatieproces gegaan zijn. Vooralsnog werkt de functie alleen in het Engels, aangezien de persoonlijke assistent nog geen ondersteuning aanbiedt voor de Nederlandse taal.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.