Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG ontwikkelt slimme chip voor huishoudelijke apparaten

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2019, 9:53 CategorieHuishoudelijke apparaten

LG heeft aangekondigd dat het bedrijf een nieuwe slimme chip heeft ontwikkeld die gebruikt gaat worden in huishoudelijke apparaten. De speciale chip maakt gebruik van on-device AI: kunstmatige intelligentie die niet afhankelijk is van de cloud en dus het internet.

Nieuwe slimme chip van LG

LG heeft een slimme chip ontwikkeld die het bedrijf wil gaan gebruiken in huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten, robotstofzuigers en wasmachines. De processor werkt samen met de Neural Engine van het Zuid-Koreaanse bedrijf, waarmee deep learning-algoritmes gedraaid kunnen worden. De chip maakt gebruik van on-device AI: dat is kunstmatige intelligentie dat niet afhankelijk is van de cloud en dus het internet om zijn taken te kunnen doen. Er hoeven dus niet per se seintjes gegeven te worden aan servers in het buitenland.

Daarnaast is er gedacht aan beveiliging. Een speciale engine moet ervoor zorgen dat de onderdelen die extra beveiligd moet worden, kunnen genieten van een extra laag beveiliging. Omdat de processor wordt gebruikt in huishoudelijke apparaten, kan die ook visuele en stempatronen herkennen, waardoor zaken als objecten, locaties en ruimten in kaart gebracht kunnen worden. In de toekomst wil LG gaan samenwerken met andere bedrijven en universiteiten, zodat de kunstmatige intelligentie verder uitgebreid kan worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.