Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft laat zien dat Cortana een spraakzame stemassistent kan zijn

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2019, 10:43 CategorieSoftware en apps

Microsoft heeft in een video de toekomst van Cortana laten zien, eentje waarin de stemassistent behoorlijk spraakzaam is. In de video zien we hoe ze omgaat met lange gesprekken, zonder dat de gebruiker opnieuw om haar aandacht hoeft te vragen.

Een spraakzame Cortana

Het is geen geheim dat Cortana achteraan staat als het om de vier meest populaire en bekende stemassistenten gaat. Maar Microsoft wil daar verandering in gaan aanbrengen en presenteert daarom een vernieuwde stemassistent. In een video die Microsoft heeft gepubliceerd zien we de assistent omgaan met agenda-afspraken, namen van collega’s en een route voor de auto. De video is waarschijnlijk bewerkt, maar het is duidelijk dat Microsoft wil dat de stemassistent spraakzaam blijft zonder constant het ‘Hey’-commando te hoeven gebruiken.

Uiteraard kon Cortana al met de bovenstaande dingen – evenals bijvoorbeeld het weer – omgaan, maar niet eerder zag het er zo vloeiend uit. Ze kan meerdere vragen tegelijkertijd aan en begrijpt de ‘uhms’ en ‘hmms’ die nog wel eens in gesprekken vallen. Het is nog niet duidelijk wanneer Microsoft de nieuwe versie van de persoonlijke assistent zal uitbrengen, maar het is wel duidelijk dat het bedrijf blijft investeren in de stemassistent. Als dit de toekomst van Cortana wordt, dan ziet die toekomst er in elk geval rooskleurig uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.