Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nuki deurslot vanaf nu te openen met de Apple Watch

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2019, 10:37 CategorieVeiligheid en beveiliging

Nuki kondigt vandaag integratie van de Apple Watch aan. De maker van slimme deursloten laat weten dat gebruikers voortaan hun smartphone niet meer mee naar buiten hoeven te nemen. Je kunt vanaf nu je Nuki Smart Lock namelijk via Bluetooth op je Apple Watch bedienen.

Het Nuki deurslot werkte al met wearables die draaien op Android Wear, maar de nieuwe versie van de Nuki iOS-app komt nu ook met ondersteuning voor de Apple Watch. De Apple Watch kan nu onmiddellijk verbinding maken met het Smart Lock via Bluetooth. Als je eenmaal voor de deur staat, hoef je alleen maar de Nuki-app op je Apple Watch te openen en vervolgens de deur te ontgrendelen. Je iPhone hoeft niet binnen bereik of ingeschakeld te zijn. Zo functioneert je Apple Watch ook meteen als de back-up voor het geval dat je iPhone onverwachts zonder batterij komt te zitten.

Om je Smart Lock rechtstreeks via Bluetooth te bedienen, heb je de app versie 2.1.6 (of hoger) nodig. De Apple Watch kan de deur via BLE vergrendelen en ontgrendelen. Het is niet mogelijk om de status of het protocol te controleren zonder een iPhone.

Het Nuki Smart Lock is een systeem dat eenvoudig te installeren is en compatibel is met Europese slotcilinders. Het maakt het automatisch openen en sluiten van je voordeur zonder fysieke sleutel mogelijk. En dit zonder dat je het bestaande slot hoeft te veranderen. Meer hierover lees je in onze review van het Nuki deurslot.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.