Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Somfy Smart Home-producten ondersteunen Google Assistent

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2019, 11:46 CategorieHuishoudelijke apparaten

Fabrikant Somfy heeft laten weten dat de verschillende producten van het bedrijf ondersteuning aanbieden voor de Google Assistent. Zo kun je nu dus bijvoorbeeld je gordijnen openen door de stemassistent het juiste commando te geven.

Somfy en de Google Assistent

Somfy, bekend van rolluiken, zonweringen, gordijnen en garagedeuren, kondigt aan dat de smarthomesystemen TaHoma en Connexoon vanaf nu samenwerken met Google Assistent. Zo kun je dus een extra groep producten in huis voortaan met je stem bedienen. Het bedrijf biedt gebruikers de mogelijkheid zelf scenario’s in te stellen waarmee één opdracht meerdere acties in werking zet. Zo laat je bijvoorbeeld lampen uitgaan, sluiten je gordijnen en gaat je zonwering dicht wanneer je de eenvoudige opdracht geeft: “Start scenario film kijken”.

Naast het uitvoeren van je persoonlijke scenario’s is het mogelijk om zelfstandige smarthometoepassingen aan te sturen via Somfy, in combinatie met Google Assistent. Hierdoor is het nu nog makkelijker je gordijnen te sluiten of je verlichting te bedienen. Uit veiligheids- en privacy-overwegingen zijn bepaalde zaken, waaronder je garagedeur of dakramen niet direct te openen via Google Assistent. Verder zijn te producten van het merk ook aan te sturen via Amazon Echo en de smartphoneapplicaties Olisto en IFTTT.

  • Delen:

Reacties

  1. michaelw
    29 oktober, 2019 om 19:52

    Heb je absoluut nog een tahoma nodig of heb je voldoende aan de google nest hub?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.