Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple Homekit gaat beveiligingscamera’s en routers ondersteunen

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2019, 9:21 CategorieThuisnetwerk

Apple heeft bekendgemaakt dat smarthomeplatform Apple Homekit binnenkort ook beveiligingscamera’s en routers gaat ondersteunen. De ondersteuning voor deze nieuwe productgroepen worden later dit jaar verwacht.

Apple Homekit ondersteunt meer soorten apparaten

Apple Homekit, het smarthomeplatform van het bedrijf uit Cupertino, biedt vanaf later dit jaar ondersteuning aan voor meer soorten apparaten, waaronder beveiligingscamera’s en routers. Zo hebben gebruikers van het platform vaak aan Apple gevraagd waar de support voor camera’s blijft. Die komt er nu dus aan, met ondersteuning voor merken als Arlo, Logitech en meer. Middels de Homekit Secure Video API stuurt de beelden van een camera eerst langs de Homepod, zodat de beelden lokaal geanalyseerd kunnen worden.

Wanneer dat gedaan is, dan worden de beelden versleuteld en opgeslagen in iCloud. Daar kunnen ze tot tien dagen later worden bekeken. Dat kost je niets extra. De ondersteuning voor routers geeft je straks de mogelijkheid bepaalde apparaten achter een firewall te zetten, zodat ze geen volledige toegang tot je netwerk hebben. Wanneer de ondersteuning voor de nieuwe apparaten er precies zal zijn, is op moment van schrijven nog niet bekendgemaakt. Maar de update moet ergens in de loop van het jaar gaan verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.