Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistent ondersteunt vanaf nu robotdweilers

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2019, 9:22 CategorieHuishoudelijke apparaten

Stemassistent Google Assistent biedt voortaan ook ondersteuning aan voor robotdweilers: apparaten die je huis automatisch dweilen. De support werkt voorlopig alleen voor Engelssprekende gebruikers, dus het kan zijn dat je je Assistent in een andere taal moet zetten.

Robotdweilers en de Google Assistent

Google heeft de Google Assistent voorzien van een nieuwe functie: ondersteuning voor robotdweilers. Daardoor is het voor mensen met de assistent op hun telefoon, een slimme speaker of smart display nu mogelijk dergelijke apparaten aan te sturen met hun stem. Het nieuwe apparaattype is gelijk aan de stofzuiger; ontwikkelaars kunnen commando’s maken waarmee gebruikers het apparaat terug naar het basisstation kunnen sturen, kunnen inschakelen of kunnen vragen waar de dweiler precies is in huis.

Omdat je met water en zeep te maken hebt kan het zijn dat de robotdweilers niet overal in huis wil laten rijden. Daarom is het tevens mogelijk in te stellen wat zo’n dweiler doet bij specifieke ondergronden.

Interactions with mops may include starting, stopping, pausing cleaning, docking, checking the current cleaning cycle, locating the mop, or adjusting various modes and toggles. Some mops may support cleaning specific zones in the home.

Binnen de apparatenlijst van de Google Assistent kun je de robotdweiler herkennen aan zijn eigen icoon, waardoor er gelukkig onderscheid is tussen dweilers en stofzuigers. Vooralsnog werkt dit alleen in het Engels, dus zul je mogelijk de taal van je Google Assistent anders moeten instellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.