Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG wil WebOS ook naar smarthomeapparaten brengen

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2019, 9:20 CategorieSoftware en apps

LG heeft laten weten het WebOS in de toekomst naar meerdere soorten apparaten komt, waaronder devices voor in een smarthome. Door samen te werken met het Noorse bedrijf Qt Company hoopt de Zuid-Koreaanse fabrikant het overbrengen van het besturingssysteem gemakkelijk te maken.

WebOS naar andere apparaten

LG en Qt Company hebben een uitgebreid samenwerkingsverband aangekondigd die ervoor moet zorgen dat het WebOS van LG, dat we nu voornamelijk tegenkomen op televisies van het bedrijf, op meerdere apparaten terechtkomt. Denk daarbij aan verschillende robots, smarthomeproducten en auto’s. De samenwerking moet ervoor zorgen dat het overbrengen van de software gemakkelijk moet worden. Beide bedrijven werken al sinds 2014 aan dit besturingssysteem. Daardoor is het systeem al op meerdere apparaten te vinden.

Naast televisies komen we het WebOS namelijk ook tegen op koelkasten en zelfs smartwatches (al was dat maar van korte duur). Vorig jaar maakte LG het besturingssysteem al open source, waardoor andere ontwikkelaars ook kunnen bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Dit biedt niet de garantie dat de adoptie daardoor breder wordt, maar vergroot wel de kans daarop. LG’s grootste concurrent, Samsung, heeft ook een eigen opensourcesysteem: Tizen OS. Dit besturingssysteem draait op koelkasten, tv’s, smartphones, camera’s en wearables.

 • Delen:

Reacties

 1. Stefan
  28 juni, 2019 om 12:12

  Webos….
  Ik heb een LG oled E6. Het webos is nog steeds de versie van toen de tv gekocht is.
  De tv op zich is goed. Maar upgrades van het webos? niks. Nada.
  Als ze op dezelfde manier hun webos naar smarthomeapparaten gaan brengen… nee dank u

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.