Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Velux Solar Integrator brengt dakramen en zonnepaneeldaken samen

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2019, 11:24 CategorieEnergie

Het nieuwe gootstuksysteem Velux Solar Integrator zorgt voor een naadloze integratie tussen Velux dakramen en een geselecteerd aantal indak zonnepaneelsystemen. Hiermee biedt Velux een esthetische oplossing voor het combineren van zonne-energieoplossingen en een comfortabel binnenklimaat in de ruimten onder het hellende dak.

In 2018 zijn 74% van alle nieuwbouwwoningen voorzien van zonnepanelen op het dak, aldus Velux. Waar de combinatie van dakramen en opdak zonnepaneelsystemen al langer mogelijk is, was de integratie van indak zonnepaneelsystemen en dakramen tot nu toe niet altijd optimaal. Dit resulteert vaak in de keuze voor één van beide producten met het verlies van potentiële zonne-energieopbrengst of woonruimte onder het hellende dak tot gevolg. De Velux Solar Integrator maakt door de naadloze integratie één geheel van dakramen en indak zonnepaneelsystemen, zodat deze concessies niet meer nodig zijn.

De Velux Solar Integrator is een speciaal ontwikkeld gootstuk dat de dakramen perfect aansluit op het indak zonnepaneel systeem van GSE, het energiedak van Homij en het Navitect II energiedak van EMERGO. Hierdoor wordt het dak optimaal gebruikt voor het opwekken van zonne-energie. De naadloze integratie van de dakramen en de zonnepanelen zorgt bovendien voor een esthetisch geheel op het dak.

Het nieuwe gootstuksysteem bedekt of blokkeert het zonnepaneel niet zodat een maximale energieopwekking gegarandeerd is. Het ontwerp van de zijdelen biedt een zijdelingse flexibiliteit tot 25 mm. Hiermee wordt de perfecte positie van de zonnepanelen en het dakraam gewaarborgd. Een compleet zonnepaneeldak geïntegreerd met Velux dakramen is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De aansluiting van de Solar Integrator is succesvol getoetst in de grootste windtunnel van Europa, waarmee de windbestendigheid en waterdichtheid is gewaarborgd.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter
    29 oktober, 2019 om 23:13

    Beste SHM, waar in Nederland kunnen we al deze Velux venster delen tussen zonnepanelen zien? Goede informatie! Bedankt, Peter

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.