Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home en Nest Hub worden iets minder praatgraag

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2019, 10:51 CategorieBediening

De Google Home-speakers en de Google Nest Hub worden binnenkort iets minder praatgraag. Wanneer je straks je slimme verlichting of slimme schakelaar met stembediening inschakelt zul je niet meer een gehele zin ter bevestiging horen, maar gewoon een bevestigingsgeluidje.

Vraag je nu aan Google Assistent om de verlichting aan te zetten, dan krijg je als antwoord bijvoorbeeld: “Ok, ik zet zes lampen aan”. Eigenlijk word je gehele vraag als bevestiging nogmaals uitgesproken. Dit hoort mogelijk binnenkort tot het verleden, want Google is bezig met een versimpeling van deze handeling. Veel gebruikers vonden de slimme assistent net iets te praatgraag en te luid als het gaat om de bediening van het slimme huis.

Bevestigingsgeluidje in plaats van volledige zin

Vanaf nu wordt het bevestigingsgeluidje uitgerold naar gebruikers wereldwijd. Er is wel een voorwaarde aan verbonden bij deze nieuwe optie. Zo moet de geactiveerde Google Home-speaker of Google Nest Hub zich in dezelfde kamer bevinden als de slimme verlichting of slimme schakelaar die je aan of uit wilt zetten. Wil je de slimme verlichting of slimme schakelaar in een andere kamer aan- of uitzetten, dan krijg je nog wel het volledige gesproken antwoord te horen.

Enkele gebruikers wereldwijd melden dat ze de nieuwe functie al ter beschikking hebben. Op het moment van schrijven is het bij mij nog niet actief, maar dat zal niet lang meer moeten duren.

 • Delen:

Reacties

 1. Rob
  26 juli, 2019 om 16:28

  Hier werkt het sinds gisteren (25 juli) al: een prettig ‘ding-dong’ soundje ipv de hele zin.
  Prima.

  • Wim
   26 juli, 2019 om 16:37

   Ik dacht gisteren al….er is iets veranderd. Google zegt de zin niet meer. Prima.
   Maar als je twee commando’s achter elkaar wilt geven, …is google moe en reageert een poos niet meer. Erg hinderlijk.

  • Ab klaver
   27 juli, 2019 om 11:10

   Ja hier ook sinds gisteren..pling…en beter..hij deed het weer…paar dagen geleden deed hij niks meer…ik bleef het apparaat resetten etc…maar nu werkt het weer

 2. Frans Macco
  08 oktober, 2019 om 14:49

  Ik heb 5x mini in huis, slechts één reageert met zacht “ploing” de andere 4 herhalen nog steeds het commando. Vreemd.

 3. Erik
  03 december, 2019 om 19:32

  Ik had het ook, maar heb de hub teruggezet naar fabrieksinstellingen en nu heb ik het niet meer! Hoe krijg ik dit weer terug??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.