Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Huawei zet ontwikkeling slimme Google-speaker stop

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2019, 9:53 CategorieBediening

Huawei zou al een tijdje met Google samenwerken voor de ontwikkeling van een nieuwe, slimme speaker. Dit model zou beschikken over de Google Assistant en daardoor over spraakbediening beschikken. Het lijkt er nu echter op dat Huawei de ontwikkeling van deze speaker stopgezet heeft.

Uit een verslag van The Information blijkt dat Huawei de samenwerking met Google voor de ontwikkeling van een slimme speaker heeft stopgezet. Dit zou komen doordat de Amerikaanse president Trump het Chinese merk op de zwarte lijst op het gebied van handel gezet heeft. Hierdoor wordt Huaweis toegang tot Amerikaanse techbedrijven teveel beperkt.

Het plan was om de slimme speaker tijdens IFA 2019 in Berlijn, wat aankomende september al plaatsvindt, te presenteren. Daarbij was het de bedoeling de speaker in grote markten buiten China in de winkels te leggen. Deze plannen zijn dus nu in de ijkast gezet. Voor Google zal het geen groot probleem zijn aangezien het Amerikaanse bedrijf al met verschillende fabrikanten samenwerkt voor de ontwikkeling van slimme speakers. Zo heeft Harman Kardon een serie speakers met de Google Assistant uitgebracht en heeft Lenovo een slim display en een slimme alarmklok met de Google Assistant op de markt gebracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.