Fabrikant Ring sluit zich aan bij de Z-Wave Alliance

22 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
Ring-Video-Doorbell-2-review-feature

Ring, bekend van slimme deurbellen, heeft laten weten dat het bedrijf zich heeft aangemeld bij de Z-Wave Alliance. Dat is de non-profit-organisatie waar bedrijven zich voor kunnen aanmelden, voor een bredere ondersteuning van het smarthomeprotocol.

Ring meldt zich aan bij Z-Wave Alliance

Ring, de bekende fabrikant van slimme deurbellen, heeft zich aangemeld bij de Z-Wave Alliance. Dit is een non-profit-organisatie die zich inzet voor een brede ondersteuning van het smarthomeprotocol. En dat is een opvallende zet, aangezien eigenaar Amazon lid is van de Zigbee Alliance, een concurrerend protocol. Zo ondersteunen de Amazon Echo Plus en Echo Show 2 allebei Zigbee, maar tot op heden doet Amazon er maar weinig mee. Wat beide bedrijven nu precies van plan zijn, is helaas nog niet helemaal duidelijk.

Het basisstation van het Ring-alarm, dat nog niet in Nederland verkrijgbaar is, ondersteunt Z-Wave, maar heeft ook een slapende Zigbee-radio aan boord. In theorie zou je straks in elk geval, met zo’n basisstation en een Echo Plus bijvoorbeeld, het gros van alle smarthomeproducten kunnen aansturen in huis. Ook met je stem, aangezien er dus ondersteuning is voor Amazon Alexa. Voorlopig is het nog even afwachten wat dit precies betekent voor beide bedrijven; er zijn namelijk geen plannen bekendgemaakt.

Reacties (0)