Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Zo zet je je Nest-account om naar je Google-account

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2019, 8:54 CategorieTips en advies

Het is vanaf nu mogelijk je Nest-account aan je Google-account te koppelen. In dit artikel leggen we uit hoe dat precies moet. Voordat je hieraan begint is het goed om te weten dat je deze migratie niet meer ongedaan kunt maken. Weet dus waar je aan begint.

Google heeft in de eerste helft van 2019 aangekondigd dat Nest-gebruikers hun accounts kunnen overzetten naar Google-accounts. De update voor deze optie is nu beschikbaar en stelt je in staat de migratie zonder al te veel problemen te regelen. Je account overzetten heeft zo zijn voordelen. Zo is er een betere beveiliging beschikbaar (Nest heeft alleen tweestapsverificatie, terwijl Google meer opties aanbiedt) en kun je rekenen op meer Google Assistent-functies en -integraties, die in de toekomst alleen maar meer uitgebreid zullen zijn.

Voordat je begint

Voordat je begint met de migratie is het goed om te weten dat je dit niet meer ongedaan kunt maken. Bovendien is het zo dat je mogelijk enkele functies verliest. Lees bijvoorbeeld hier wat IFTTT daarover te zeggen heeft. Wanneer je er alsnog mee wil doorgaan, dan moet je de nieuwste versie van de app op je telefoon zetten. Het gaat om app-versie 5.38 voor zowel Android als iOS. Ook kun je de migratie regelen via de website. Wanneer je inlogt, dan krijg je de boodschap te zien dat je je account kunt omzetten naar een Google-account.

Nest-account migreren naar Google-account

Je vindt de mogelijkheid onder het kopje Account wanneer je bent ingelogd. Wanneer je op de knop druk om de migratie te beginnen, dan legt Google nog even uit wat nou precies de voordelen zijn. Je hebt voortaan één veilig account en je krijgt te maken met een naadloze productintegratie. Tijdens het koppelproces kun je de omzetting altijd annuleren, mocht je er toch niet geheel achterstaan. Anders kun je het beste simpelweg de stappen op het scherm volgen. Voordat de koppeling plaatsvindt, die je nog even met je Google-account in te loggen.

Dat kan misschien even vervelend zijn wanneer je tweestapsverificatie (bijvoorbeeld via Google Authenticator) ingesteld hebt, maar zo ben je er wel zeker van dat het veilig is. Voordat de migratie compleet is, dien je je account los te koppelen van Works with Nest. Je krijgt dan een lijst met producten te zien die deze verbinding wel ondersteunt — omdat het programma stopt, zullen die koppelingen helaas niet meer werken. Vervolgens doorloop je nog een paar laatste stappen die voor zich spreken en heb je de migratie succesvol voltooid.

Meer lezen?

We hebben een grote hoeveelheid artikelen geschreven die je allemaal kunt terugvinden in onze sectie voor tips en advies, waarin we verschillende dingen uitleggen. Ben je naar iets specifieks of juist iets algemeens op zoek, dan is de kans groot dat we erover geschreven hebben. Mocht je iets niet kunnen vinden of mis je iets, dan kun je altijd terecht in onze sectie voor vragen en antwoorden.

 • Delen:

Reacties

 1. Perry
  09 februari, 2020 om 19:50

  Migreer je NEST Account NIET met je Google account!!!

  Want dan kan je je Nest Protect niet meer toewijzen in Google Home
  Want als je De nest Protect wil toevoegen via Google home en je zoekt dan op Nest dan kan je niet inloggen via je Google account alleen via je nest account.

  Maar nu komt het mooie je moet je google home toestemming geven om in je nest account te komen maar dat kan dus niet want hij accepteert Google account niet…

  Probleem is al dik een maand of 4 bekent bij Google en Nest maar er is nog steeds niets aan gedaan. Heel veel klagende mensen hier over.

  Ik kocht de Nest Protect zodat ik hem mooi kon intrigeren in mijn Google Home. Dat Gaat dus niet als je je Nest Account gemigreerd hebt.

  Al mijn Nest Protects gaan naar de winkel terug 129 euro is mijn te veel geld voor een rook melder die niet werkt zo als het zou moeten

 2. Ivo
  18 mei, 2020 om 19:04

  net voor een slordige 1000 euro nest producten gekocht die ik wil koppelen aan mijn Google home (om zodoende ook hue te linken aan nest), blijkt dit problemen op te leveren. Is er al iets bekend over een oplossing?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.