Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ook de Arlo Ultra krijgt ondersteuning voor Apple Homekit

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2019, 9:42 CategorieVeiligheid en beveiliging

Arlo heeft laten weten dat ook de beveiligingscamera Arlo Ultra wordt voorzien van ondersteuning voor Apple Homekit. De update die Homekit-ondersteuning toevoegt aan de Arlo Pro en Arlo Pro 2 wordt op moment van schrijven uitgerold naar gebruikers.

Arlo Ultra krijgt Homekit-ondersteuning

De Arlo Pro en Arlo Pro 2 worden op moment van schrijven voorzien van Apple Homekit-ondersteuning middels een gratis update. Maar hoe zit dat met de Arlo Ultra? Geen nood, ook die beveiligingscamera krijgt de update uiteindelijk. Dat heeft Greg Falgiano, de productmanager van het bedrijf, laten weten op het officiële forum. De certificatie vanuit Apple laat nog even op zich wachten, maar alles moet geregeld zijn voor het einde van het jaar. Dan rest nog de vraag of de camera Secure Video gaat ondersteunen.

Secure Video biedt een alternatieve manier voor het opslaan van video’s. Alles wordt versleuteld voordat het in de cloud van Apple verdwijnt. Cameramakers als Netatmo en Logitech hebben al laten weten de methode te ondersteunen, maar de Arlo Ultra voegt zich helaas niet toe aan dat rijtje. Verder laat Falgiano weten dat het in- en uitschakelen van de camera’s via een trigger via Homekit voorlopig niet beschikbaar is. Die beperking ligt helaas bij Apple. Momenteel is er geen enkele camera met Homekit-ondersteuning die daartoe in staat is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.