Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple HomePod krijgt Ambient Sounds en stemherkenning

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2019, 10:54 CategorieBeeld en geluid

Tussen al het geweld van de nieuwe iPhone-, iPad-, iOS 13- en Apple TV-aankondigingen door zouden we de HomePod bijna vergeten. De slimme speaker van Apple krijgt echter ook een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om ‘white noise’ af te spelen.

Apple noemt de nieuwe functie Ambient Sounds. Dit betekent in feite dat je het geluid van regen, de oceaan, vogels in het bos of andere rustgevende geluiden kunt afspelen door het simpelweg aan Siri te vragen. Heb je dus moeite om te slapen, dan kun je met Ambient Sounds tot rust komen. Daarnaast komt de nieuwe functie voor radiozenders vanaf 30 september naar de Apple HomePod. Nadat iOS 13 publiekelijk beschikbaar is gesteld kun je Siri Live Radio gebruiken om te luisteren naar meer dan 100.000 verschillende radiostations.

Tot zes verschillende gebruikers herkennen

Een andere functie die later dit jaar nog moet komen is stemherkenning. Zo moet het mogelijk worden dat de HomePod tot zes verschillende stemmen (gebruikers) zal herkennen. Zo kan iedere gebruiker de eigen agenda, berichten of herinneringen te horen krijgen. Deze functie is al enige tijd beschikbaar op de Google Home-speakers. Ook zou het mogelijk moeten zijn dat muziek of gesprekken doorgegeven kunnen worden van de iPhone naar de HomePod en andersom.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.