Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Linked Devices laat Ring-producten op elkaar reageren

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2019, 11:15 CategorieVeiligheid en beveiliging

Ring heeft tijdens IFA 2019 in Berlijn een nieuwe functie voor zijn slimme beveiligingsproducten gelanceerd. De Amerikaanse fabrikant komt met Linked Devices, een functie waarmee de verschillende producten met elkaar kunnen communiceren en op elkaar kunnen reageren.

Als je als klant van Ring meer dan één apparaat van het bedrijf hebt dan is de nieuwe Linked Devices functie interessant. Heb je bijvoorbeeld een camera, een deurbel en een floodlight camera dan kun je deze apparaten met elkaar laten communiceren.

Met deze functie zijn alle Ring-apparaten met elkaar te verbinden en houdt je het overzicht via één enkel dashboard. Daarnaast zijn alle apparaten niet alleen met de bijbehorende app te koppelen, maar er ook mee te bedienen.

De Linked Devices functie heeft een aantal toepassingen. Stel dat de Ring Video Doorbell van een gebruiker beweging bij de voordeur detecteert, dan wordt de gekoppelde Stick Up Cam in de gang automatisch ook geactiveerd. Deze begint direct met opnemen om eventuele verdachte activiteiten vast te leggen. Daarnaast kies je zelf of er opnamen worden gemaakt of dat de lichten aangaan wanneer beweging wordt gedetecteerd of de deurbel wordt ingedrukt.

Je kunt zelf kiezen welke Ring-devices gekoppeld worden via de optie ‘Linked Devices’ in de Ring-app. Zo is de Ring of Security rondom het huis verder uit te breiden met aanpasbare combinaties, waaronder automatisch de lichten van de Floodlight Cam of Spotlight Cam te activeren om het terrein te verlichten zodra beweging wordt gedetecteerd door een ander, gekoppeld Ring-device. Of meerdere Ring-videodeurbellen en -beveiligingscamera’s koppelen om gelijktijdig opnemen mogelijk te maken wanneer een ander gekoppeld apparaat beweging detecteert.

Linked Devices wordt in de komende weken beschikbaar gesteld voor alle nieuwe Ring-gebruikers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.