Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netgear presenteert Orbi WiFi 6 Mesh-systeem tijdens IFA 2019

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2019, 21:28 CategorieThuisnetwerk

Netgear heeft officieel het Netgear Orbi WiFi 6 Mesh-systeem aangekondigd: een wifisysteem dat om kan gaan met nieuwe wifitechnologie. Het apparaat biedt ondersteuning aan voor een grote hoeveelheid apparaten die draadloos met internet verbonden zijn.

Netgear Orbi Wifi 6 Mesh aangekondigd

Fabrikant Netgear heeft een nieuw Orbi-systeem aangekondigd. Tegenwoordig hebben we allemaal veel apparaten die allemaal met het internet verbonden moeten zijn en die ook nog eens een hoge bandbreedte vereisen. Denk bijvoorbeeld aan streams in 4k of zelfs 8k, dat op meerdere schermen, of bijvoorbeeld aan online gaming. Het Netgear Orbi WiFi 6 Mesh-systeem moet de oplossing zijn voor het drukke netwerk in huis, luidt de belofte van de fabrikant, of je het apparaat nou nu gebruikt of in de nabije toekomst.

Vergelijk het met het verschil tussen het rijden op een veel te drukke snelweg met vier rijstroken en een snelweg met zestien rijstroken. Wifi 6 biedt meer streams, waardoor er een verhoogde capaciteit voor meer verkeer ontstaat. Zo worden de snelste wifi-apparaten niet geblokkeerd door de langzamere. Orbi WiFi 6 kan verder opschalen om de gigabit-internetdiensten beschikbaar te maken voor multi-gigabit-netwerken door het gebruik van een 2,5 Gbps WAN-poort of door middel van linkaggregatie om twee poorten te combineren.

Netgear Orbi WiFi 6 Mesh maakt gebruik van Netgears gepatenteerde tri-band mesh-technologie met een gepatenteerde dedicated backhaul met naadloze roaming. Met 4×4 radio’s op zowel 2,4 GHz als 5 GHz fronthaul, en een 5 GHz backhaul, is Orbi Wifi 6 ontworpen om in elk huis volledige dekking te bieden voor een groot aantal verbonden apparaten. Deze nieuwste generatie wifitechnologie is sneller dan ooit en is voorbereid op de komende jaren, met een vier keer hogere verbindingscapaciteit in vergelijking met een wifi 5 (802.11ac)-systeem.

Prijs en beschikbaarheid

Het Netgear Orbi WiFi 6 Mesh-systeem (RBK852) zal vanaf komende maand beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 799 euro voor de router en het satellietsysteem.


€ 749,98

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 793,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 793,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.