Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ring werkt niet nauw samen met politie in Nederland en België

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2019, 12:11 CategorieVeiligheid en beveiliging

Ring werkt niet samen met de politie in Nederland en België, zoals dat bijvoorbeeld wel gedaan wordt in de Verenigde Staten. In Amerika werkt het bedrijf samen met bijna vierhonderd korpsen: zodoende kan beeldmateriaal gemakkelijker gedeeld worden.

Samenwerking Ring met politie

In Nederland en België werken Ring en de politie niet op eenzelfde manier samen als in de Verenigde Staten gebeurt, schrijft Tweakers. Zo is in de VS de app Neighbors beschikbaar. Daarmee houdt de buurt niet alleen onderling contact, ook kan de politie hier beeldmateriaal bij eigenaars van deurbellen en videocamera’s opvragen. Hoewel er verder ook geen getekende overeenkomsten voor samenwerken bestaan, heeft de Amazon-dochteronderneming wel de politie geholpen in het terugdringen van criminaliteit. Precieze details ontbreken.

Dat Ring met ruim vierhonderd politiekorpsen in Amerika werkt, is nadelig voor criminelen. Via de Neighbors Portal krijgt de politie een overzicht te zien van beschikbare camera’s en slimme deurbellen. Door een specifieke tijd te selecteren, kan de politie om hulp vragen aan de eigenaars van die producten. De eigenaars krijgen namelijk een mail van het bedrijf wanneer de politie op zoek is naar beeldmateriaal. De politie kan ook een eigen bericht toevoegen aan die mail, waarna de eigenaar zelf kan bepalen of die het beeld deel of niet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.