Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung presenteert een ‘dynamische’ kast, stofzuiger en luchtreiniger

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2019, 13:15 CategorieHuishoudelijke apparaten

Samsung heeft tijdens IFA 2019 drie ‘dynamische’ huishoudelijke producten aangekondigd: een kast, een stofzuiger en een luchtreiniger. Alle producten hebben op hun eigen manier een twist gegeven aan het concept van de huishoudelijke apparaten.

Dit zijn de ‘dynamische’ Samsung-apparaten

Bij een smarthome horen veelal apparaten die het leven gemakkelijker maken — ze hoeven daarvoor niet per se een app of wifiverbinding te hebben. Dat laat Samsung ook duidelijk zien met de Powerstick Jet, een stofzuiger met een flinke zuigkracht, Airdresser, een kast die je kleding kan opfrissen, en de Cube-luchtreiniger. Op moment van schrijven is nog niet bekend wanneer we alle apparaten precies in Nederland kunnen verwelkomen, maar Samsung Nederland bevestigt dat dit “binnenkort” moet gaan gebeuren (in Europa).

Samsung Powerstick Jet

De Powerstick Jet moet een stofzuiger voorstellen die de bewegingsvrijheid van een draadloze stofzuiger combineert met de zuigkracht van een stofzuiger met draad. Door de Digital Inverter Motor en het Multi Cyclone Systeem beschikt de Powerstick Jet over een zuigkracht van 200W. Het resultaat van Multi Cyclone is dat het filter minder vaak schoongemaakt hoeft te worden en de zuigkracht wordt behouden. Daarnaast is er een 5-laags HEPA-filtersysteem aanwezig: uitgeblazen lucht is dan voor 99,999% stof- en allergeenvrij.

In de eerste fase van het filtratieproces worden de grote stofdeeltjes gescheiden en opgevangen in een metalen roosterfilter. Bij de volgende stap vangt de zogenaamde Multi Cyclone samen met een microfilter de fijnere stofdeeltjes op. Tot slot verwijdert een stoffilter ook hele kleine stofdeeltjes (0,3~10µm). Alle onderdelen en filters zijn wasbaar en kunnen daardoor schoongehouden worden. Bovendien bevindt de uitgang van het HEPA-filter zich aan de zijkant van de stofzuiger, waardoor schone lucht niet direct in je gezicht wordt geblazen.

De Powerstick Jet is direct verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 699 euro.

Samsung Airdresser

De Samsung Airdresser is een kast die je kleding fris houdt. Zo hoef je mogelijk minder vaak naar de stomerij. Vooral kledingstukken van delicate stoffen zijn gebaat bij een behandeling van de Airdresser, maar ook broeken, shirts en jasjes kunnen als nieuw aanvoelen. De Airdresser werkt met het Jet Air-systeem en Air Hangers en de Jet Steam-functie. Lucht- en stoomstralen dringen diep en toch voorzichtig in de stof door voor een stevige opfrisbeurt. Vervolgens droogt de warmtepomp je kleding op lage temperaturen.

Het geurfilter verwijdert eventuele geurtjes en het stoffilter verwijdert tevens de kleinere stofdeeltjes. Zo kun je na een snelle schoonmaakbeurt de kleding die je op het oog hebt weer aan. De Airdresser ziet eruit als een stijlvolle en moderne garderobekast en heeft een Crystal Mirror-spiegeldeur. Daarmee past het apparaat perfect in moderne interieurs. Vooralsnog is niet bekend wanneer de speciale kast naar Europa of Nederland komt en weten we helaas ook nog niet wat we voor het apparaat moeten gaan betalen.

Samsung Cube AX9500

De Samsung Cube AX9500 is een modulaire luchtreiniger die beschikt over het zogenaamde Wind Free-systeem. Anders dan andere luchtreinigers maakt de Cube geen of amper geluid. Ook is er geen spoortje van een luchtstroom waarneembaar, waardoor je hem bijvoorbeeld ook prima op je slaapkamer kunt zetten. De luchtreiniger werkt met drie afzonderlijke luchtzuiverende en verversende lagen. Ten eerste onttrekt het wasbare filter stofdelen, zoals pollen en huidschilfers van huisdieren, aan de lucht.

Ten tweede verlaagt een Activated Carbon Deodorization Filter de aanwezigheid van verschillende potentieel gevaarlijke gassen, zoals formaldehyde, tolueen, ethylbenzeen en styreen. Tot slot verwijdert een ultrafijn stoffilter 99,97% van de meest minuscule stofdeeltjes (tot 0,3µm) uit je huis. Door het modulaire design kun je overigens gemakkelijk nog een tweede of derde Cube op de eerste plaatsen. Elke unit heeft een eigen dockingstation. Wanneer je de Cubes koppelt, stuur je ze als eenheid via een naadloze Bluetooth-verbinding aan.


€ 549,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 694,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 699,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.