Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Siemens Home Connect laat je de oven openen met je stem

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2019, 16:10 CategorieHuishoudelijke apparaten

Siemens en Bosch maken beiden gebruik van het Home Connect-platform voor hun slimme huishoudelijke apparaten en keukenapparaten. Tijdens IFA 2019 hebben beide merken een grote update voor Home Connect aangekondigd, waarmee spraakbediening een belangrijk onderdeel wordt.

Siemens liet tijdens de beurs zien wat er zoal mogelijk is met het verbeterde Home Connect-platform, met name op het gebied van spraakbediening. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je Home Connect oven met een spraakcommando tegenover de Google Assistent automatisch te laten openen. Ook liet het bedrijf zien hoe een smartwatch met de keukenapparatuur kan communiceren. Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met Fitbit en laat zien hoe je een spraakcommando voor bijvoorbeeld je oven aan je smartwatch door kunt geven.

Waarom zou je je keukenapparatuur met je stem willen bedienen? Die vraag heeft Siemens ook beantwoord. Stel je voor dat je bijvoorbeeld onder het deeg zit tijdens het maken van een brood en dat je de oven zonder het gebruik van je handen wilt openen. Dan vraag je de Google Assistent dit voor je te doen. Of zeg tegen de vaatwasser dat hij een specifiek programma mag starten en laat hem je op de hoogte houden van de status.

Siemens en Bosch breiden ook het aanbod aan apparaten dat ondersteuning voor Home Connect biedt uit. Zo kunnen onder meer cookers, koffiemachines, afzuigkappen, vaatwassers, wasmachines en drogers met het platform verbonden worden. De afzuigkappen van Siemens en Bosch reageren bijvoorbeeld automatisch als er gekookt wordt op een kookplaat van de merken, en zelfs wanneer de luchtkwaliteit in huis slecht is springen de kookplaten automatisch aan met het cleanAir Plus filter.

 • Delen:

Reacties

 1. Rene
  05 september, 2019 om 23:39

  Al duidelijk wanneer deze update doorgevoerd wordt? Ik mis bij de huidige homeconnect de google assist ondersteuning

 2. John de Bont
  12 november, 2019 om 12:50

  Niet alleen makkelijk als je handen vol deeg zitten. Mijn vrouw is blind en bestuurt de oven met Alexa van Amazon. Met wisselend succes. Als de spraak commando’s wijzigen (bv home connect oven is nu my oven) is het weer even wennen. Er komt geen bericht van een update. Dus als de oude commando’s niet meer werken, zal er wel weer een update zijn doorgevoerd

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.