Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sonos Move is een draadloze slimme speaker voor binnen en buiten

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2019, 15:37 CategorieBeeld en geluid

Sonos heeft vandaag op de IFA 2019 in Berlijn een nieuwe slimme luidspreker aangekondigd. De Sonos Move is geschikt voor binnen op je wifi-netwerk, maar neem je net zo gemakkelijk mee naar buiten om muziek te luisteren via bluetooth en de ingebouwde accu.

Dit is de Sonos Move

De Sonos Move is de eerste bluetooth-luidspreker van Sonos en tevens de eerste speaker die gebruikmaakt van Auto Trueplay. Dit wil zeggen dat de Move het geluid automatisch aanpast aan de omgeving. Zodat je niet alleen binnenshuis of in een kast automatisch de beste geluidskwaliteit hebt, maar ook buitenshuis de vocalen niet verloren raken of de bas teveel aanwezig is. Dit proces speelt zich volledig af binnen in de speaker. Je hebt de cloud of je Sonos-app hier niet voor nodig.

De Sonos Move heeft een ip56-rating en neem je dus overal mee naar toe om via bluetooth muziek te luisteren. De draagbare speaker kan tegen stof, water en zand en heeft een batterijduur van ongeveer tien uur. Thuis zet je de Sonos Move in de meegeleverde oplader om deze in twee uur weer op te laden. Wanneer je de Move aansluit op je wifi-netwerk zijn Google Assistent en Amazon Alexa ook beschikbaar. Uiteraard kun je de Move ook verbinden met andere speakers van Sonos en gebruikmaken van de Sonos-app. Ook Apple Airplay 2 wordt ondersteund.

De Sonos Move heeft twee D-klasse digitale versterkers, een midwoofer en een naar beneden gerichte tweeter. Deze laatste zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het geluid. Tevens zijn er vier far-field microfoons aanwezig. De speaker is groter dan je van een gemiddelde bluetooth-speaker gewend bent. De afmetingen zijn 240 mm x 160 mm x 126 mm en het gewicht is 3 kilogram. Wellicht niet zo gemakkelijk om mee te nemen in je rugzak, maar je bent wel gegarandeerd van Sonos-geluid, waar je ook bent.

De Sonos Move is verkrijgbaar vanaf 24 september voor een prijs van 399 euro.

Sonos One SL

Sonos kondigde echter meer nieuwe producten aan. Zo komt de Sonos One uit in een editie zonder de ingebouwde microfoons onder de naam Sonos One SL. De Sonos One SL vervangt de Play:1, maar kun je dus niet bedienen met je stem. Overigens kan dit wel als je een stereopaar gebruikt in combinatie met een normale Sonos One. AirPlay 2 wordt tevens ondersteund. Behalve de microfoons is de Sonos One SL identiek aan de Sonos One, maar dan wel 30 euro goedkoper. De Sonos One SL gaat 199 euro kosten. Pre-orderen kan vanaf vandaag. Op 12 september is de Sonos One SL verkrijgbaar in de winkels.

Sonos Port

Ook komt Sonos met de Sonos Port, een vierkant apparaatje waarmee je je bestaande stereo-installatie of receiver kunt omtoveren in een Sonos-systeem. Zo kun je je bestaande audio-apparaten opnemen binnen de Sonos-omgeving.

De Port beschikt over een converter die digitaal naar analoog omzet, en een 12V-trigger die automatisch een versterker inschakelt als de Sonos-app daartoe opdracht geeft. Als Port draadloos is verbonden met slimme apparaten kan content worden bediend via AirPlay2 en de stembediening van Google Assistent of Amazon Alexa. Ook is hij te integreren met het smart home. Je kunt muziek, podcasts, audioboeken en internetradio streamen op versterkte audioapparatuur. En met de lijningang-optie is het mogelijk om platen, cd’s en opgeslagen audiobestanden te streamen naar andere Sonos-speakers om in meerdere kamers te kunnen luisteren.

De Sonos Port komt waarschijnlijk pas in januari  2020 naar Nederland voor een prijs van 449 euro.


€ 379,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 379,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 379,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 179,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.