Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Action Blocks voor Google Assistent kan verstandelijk beperkten helpen

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2019, 9:46 CategorieSoftware en apps

Google heeft een hulpmiddel aangekondigd voor Google Assistent, die mensen met een verstandelijke beperking kunnen helpen: Action Blocks. Met een simpele tap op een scherm zouden mensen bijvoorbeeld een rit naar huis kunnen regelen.

Action Blocks voor Google Assistent

Google heeft Action Blocks gepresenteerd voor de Google Assistent. Dit is een hulpmiddel voor mensen met een verstandelijke beperking. Het systeem stelt dergelijke mensen en hun zorgverleners in staat specifieke commando’s aan het thuisscherm van hun Android-smartphone of -tablet toe te voegen. Elk commando kan een eigen plaatje dragen en bediend worden met één tap op het scherm. Zo kun je bijvoorbeeld snel een taxi bestellen bij een dienst die Assistent ondersteunt. Die knop krijgt dan een afbeelding van een taxi.

Het doel van Action Blocks is om mensen met een verstandelijke beperking zelfstandiger te maken waar dat mogelijk is. Ergens lijkt dit systeem op een manier van communiceren waarbij mensen afbeeldingen uitkiezen om iets te kunnen zeggen. Dit keer zit er dan extra functionaliteit achter. Zo kun je bijvoorbeeld ook iemand bellen, je favoriete serie kijken, je locatie delen of je lampen bedienen in huis, allemaal met één druk op de knop. De functies worden nu nog getest; je kunt je hier aanmelden als je wil helpen.

  • Delen:

Reacties

  1. Petra
    23 december, 2019 om 11:00

    Wil graag meehelpen om de action blocks te testen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.