Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Anker kondigt nieuwe camera, slim slot en nog meer aan

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2019, 10:56 CategorieVeiligheid en beveiliging

Het merk Eufy, onderdeel van het Chinese Anker, heeft een aantal slimme producten aangekondigd die je kunt opnemen in je smarthome. De producten bieden ondersteuning aan voor Apple Homekit, Google Assistent en Amazon Alexa (maar dat verschilt wel per product).

Dit zijn de nieuwe producten van Eufy

Het eerste, nieuwe product van Eufy is de Eufycam 2. Het systeem wordt aangeboden in een pakket van twee beveiligingscamera’s en een hub, vergelijkbaar met de Arlo Pro 2. Het pakket kost 349 dollar en is vanaf volgende maand in de VS beschikbaar. De camera’s hebben een batterijduur van een jaar (net zoals hun voorgangers), schieten video’s in 1080p-kwaliteit, hebben een avondvisie, kunnen video’s lokaal opslaan en kunnen de kwaliteit van de beelden verbeteren waar nodig (hier zijn helaas weinig details over bekend).

De Eufycam 2 is compatibel met Apple Homekit, waardoor moederbedrijf Anker één van de eerste fabrikanten is die een dergelijk product op de markt uitbrengt. Bovendien is er ondersteuning voor Homekit Secure Video. Die support komt echter pas op een later moment in 2019. Verder werkt het systeem ook met Amazon Alexa en de Google Assistent.

Daarnaast komt er ook een slim slot aan, genaamd de Eufy Security Smart Lock. Dit slot moet in het eerste kwartaal van 2020 op de markt komen en 169 dollar gaan kosten. Het slimme slot beschikt over een numeriek toetsenbord van tien cijfers en heeft beveiliging aan boord die op gelijke voet staat met banken, aldus Anker. Daarnaast gaat de accu een jaar lang mee en is er een ip65-certificaat, waardoor het slot ook beschermd is tegen een minimaal niveau aan stof en water.

Je kunt je door openen met je vingerafdruk: dit moet ongeveer 0,3 seconde duren. Verder is er ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent en kun je het slot bedienen via de gratis beschikbare applicatie van Eufy.

Het volgende product is de Eufy Security Floodlight Camera. Dit is een camerasysteem dat voorzien is van twee schijnwerpers, die een maximale helderheid kunnen realiseren van 2.500 lumen. De camera maakt beelden in 1080p, oftewel de full hd-resolutie. Het gevaarte moet 200 dollar gaan kosten en beschikt over bewegingsdetectie, tweewegcommunicatie, een ip65-certificaat en de mogelijkheid video’s lokaal op te slaan. Bovendien is er een sirene aanwezig en kun je het systeem koppelen aan Alexa en de Google Assistent.

De Eufy Video Doorbell is het volgende product dat aan de beurt is. Deze slimme videodeurbelcamera heeft een ingebouwde accu en kan video’s in 2k schieten. Ook is er ondersteuning voor wide dynamic range (wdr), kun je video’s lokaal opslaan en gaat de accu zo’n 180 dagen mee (maar dat is altijd afhankelijk van gebruik). Verder is er persoonsherkenning en kun je rekenen op support voor Amazon Alexa en Google Assistent. De videodeurbel van Eufy moet vroeg in 2020 gelanceerd worden in de VS.

Het laatste product is de Eufy Security Alarm Keypad. De keypad heeft een ingebouwde accu en moet vanaf december in de VS beschikbaar zijn voor 40 dollar. De accu moet 180 dagen meegaan. Naast een numeriek toetsenbord van tien cijfers is er ook een paniekknop en kunnen gebruikers rekenen op verschillende, zelf vorm te geven beveiligingsmodi, waar op dit moment weinig over bekend is.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel de producten van Eufy in Nederland te koop zijn, is het nog niet duidelijk wanneer de bovenstaande apparaten beschikbaar zijn in Nederland en wat ze precies moeten kosten.


€ 289,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Ruud
  23 oktober, 2019 om 11:32

  “Hoewel de producten van Eufy in Nederland te koop zijn, is het nog niet duidelijk wanneer de bovenstaande apparaten beschikbaar zijn in Nederland en wat ze precies moeten kosten.”

  HU???

  • Wesley Akkerman
   23 oktober, 2019 om 14:55

   Het is heel simpel eigenlijk. Je kunt nu al verschillende producten van het merk in Nederland kopen, maar wanneer de in dit bericht genoemde apparaten in Nederland te koop zijn, is niet bekend.

 2. Mark
  24 oktober, 2019 om 10:36

  Zo te zien is het slot geschikt voor een deadbolt systeem, dus uitsluitend voor de US geschikt…

 3. Pieter
  21 november, 2019 om 17:58

  Je schrijft; “De videodeurbel van Eufy moet vroeg in 2020 gelanceerd worden in de VS”. Maar de Video doorbel is al maanden lang te koop in de VS. Zie; https://www.eufylife.com/products/variant/video-doorbell/T82001J1

  Ik heb contact gehad met Eufy over de vraag wanneer dit product in Nederland is te bestellen. Antwoord is; december 2019 via Eufy UK.

  • Wendy
   23 december, 2019 om 15:20

   Ik heb ze nog nergens gezien.Jij?
   Zit er met smart op te wachten eigenlijk.

   • Pieter
    07 januari, 2020 om 14:30

    Hoi Wendy, er is behoorlijk wat ruis op de lijn met Anker/Eufy. Ik krijg van verschillende partijen, tegenstrijdige berichten te horen. Medewerkers van Anker Nederland wisten me te vertellen dat men voor de Europese markt een ander type Eufy video doorbell wil introduceren, namelijk één op batterijen. Zelf ben ik daar helemaal geen voorstander van, maar het heeft (aldus Anker) te maken dat de VS deurbel aansluiting niet compatible zou zijn met de Europese. Ik begrijp daar niets van, want het betreft op beiden continenten volgens mij een 12 volt aansluiting. Verder laat de productie in China lang op zich wachten. … Afwachten dus ….

   • Marvin
    03 februari, 2020 om 16:09

    Jij niet alleen :-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.