Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Google sloopt sommige Google Home- en Mini-speakers met update’ (update)

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2019, 9:20 CategorieBeeld en geluid

Google heeft een update uitgebracht voor Google Home- en Home Mini-speakers die naar verluidt de slimme speakers sloopt. Gebruikers melden dat hun speakers niet meer werken na het updaten. De apparaten opnieuw opstarten of resetten lijkt niet altijd te helpen.

Update kan Google Home-speakers slopen

Originele bericht 22 oktober 2019 15:23

Meestal is het zo dat verschillende Google Home- en Google Nest-apparaten op de achtergrond updates en nieuwe functies krijgen. Als gebruiker hoef je hier niets van te merken, tenzij het natuurlijk een keertje fout gaat. En lijkt nu het geval te zijn. Google heeft namelijk een update uitgerold die veel Home– en Mini-speakers lijkt te slopen, melden gebruikers op het Google-forum en op Reddit. Het probleem bestaat al een tijdje, maar de reacties stapelen zich nu echt op. En Google lijkt vooralsnog weinig te doen.

Eigenaars van de Home- en Mini-speakers laten weten dat soms opnieuw opstarten helpt en er anders wordt teruggevallen op de fabrieksinstellingen, terwijl anderen juist aangeven dat geen van deze oplossingen helpen. De speakers doen dan in feite niets meer. Op 28 september heeft een Google-medewerker nog gereageerd dat er naar het probleem gekeken wordt, maar sindsdien is er niets meer vernomen van het bedrijf. Bovendien zou Google moeilijk doen over te vervangen apparaten wanneer de garantieperiode verlopen is.

Update 25 oktober 2019 09:20

Google heeft tegenover de Amerikaanse website 9to5Google bevestigd dat het alle Google Home-producten zal vervangen die kapotgegaan zijn door de update, of er nog garantie op zit of niet. Ook wordt er een andere update uitgerold die moet voorkomen dat nog meer apparaten kapotgaan. Mocht je dus problemen ervaren, neem dan even contact op met de klantenservice van Google.

 • Delen:

Reacties

 1. Vincent Hayward
  24 oktober, 2019 om 7:26

  Na een lange chat sessie met een medewerker kreeg ik tijdens het gesprek het volgende bericht “To be honest with you this is a issue of the firmware version Google update we already done the troubleshooting …”

  Ik heb de screenshots van de chat!

 2. Chris van Zandwijk
  01 november, 2019 om 11:17

  Ik heb een maand lang mijn mini uit gezet, nu bij het weer aanzetten werkt hij niet meer. Soms doet hij nog een vraag daarna stil. Ik heb al van alles geprobeerd, please help. Zou dit met de update te maken hebben?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.