Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google maakt verplaatsen audio en video mogelijk tussen smart devices

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2019, 9:41 CategorieBeeld en geluid

Google heeft een nieuwe functie gepresenteerd waarmee het mogelijk wordt audio en video te verplaatsen van slim apparaat naar slim apparaat. Dat kun je doen van slimme speaker naar slimme speaker of van een smart display naar bijvoorbeeld je televisie met Chromecast.

Audio en video verplaatsen met Google Stream transfer

Google heeft de functie Google Stream transfer geïntroduceerd. Met deze feature kunnen slimme speakers, smart displays en televisies met Chromecast (ingebouwd of middels een extra kastje) beter met elkaar samenwerken. Met de functie is het mogelijk audio en video (in de vorm van muziek, video’s, podcasts en meer) van apparaat naar apparaat te verplaatsen. Dat kan via een stemcommando, maar ook via de Google Home-app of via het touchscreen van je Google Nest Hub. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan.

Want op moment van schrijven kun je bijvoorbeeld alleen YouTube-video’s verplaatsen van een Google Nest Hub Max naar een Chromecast-televisie. De Next Hub Max is op moment van schrijven officieel niet beschikbaar in Nederland. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk een eigen speakergroep aan te maken met al je beschikbare speakers en smart displays. Zo hoef je niets te verplaatsen als je overal naar dezelfde muziek wil luisteren. Wil je dat slechts op één speaker doen, dan zijn er nu dus extra opties beschikbaar.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan De Deken
  19 oktober, 2019 om 14:20

  En wat is juist het stemcommando waarmee je kan switchen?

  • Wesley Akkerman
   21 oktober, 2019 om 9:18

   Bijvoorbeeld: “Hey Google, move the music to the living room speaker.” Op de plek van ‘living room speaker’ kun je andere kamers / speakers in huis invullen, zoals je alles geïnstalleerd hebt via de Google Home-app.

   De commando’s zijn nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.