Google maakt verplaatsen audio en video mogelijk tussen smart devices

09 oktober 2019 1 Minuut 2 Reacties
Google Nest Hub

Google heeft een nieuwe functie gepresenteerd waarmee het mogelijk wordt audio en video te verplaatsen van slim apparaat naar slim apparaat. Dat kun je doen van slimme speaker naar slimme speaker of van een smart display naar bijvoorbeeld je televisie met Chromecast.

Audio en video verplaatsen met Google Stream transfer

Google heeft de functie Google Stream transfer geïntroduceerd. Met deze feature kunnen slimme speakers, smart displays en televisies met Chromecast (ingebouwd of middels een extra kastje) beter met elkaar samenwerken. Met de functie is het mogelijk audio en video (in de vorm van muziek, video’s, podcasts en meer) van apparaat naar apparaat te verplaatsen. Dat kan via een stemcommando, maar ook via de Google Home-app of via het touchscreen van je Google Nest Hub. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan.

Want op moment van schrijven kun je bijvoorbeeld alleen YouTube-video’s verplaatsen van een Google Nest Hub Max naar een Chromecast-televisie. De Next Hub Max is op moment van schrijven officieel niet beschikbaar in Nederland. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk een eigen speakergroep aan te maken met al je beschikbare speakers en smart displays. Zo hoef je niets te verplaatsen als je overal naar dezelfde muziek wil luisteren. Wil je dat slechts op één speaker doen, dan zijn er nu dus extra opties beschikbaar.

Reacties (2)