Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Nest-speakers fungeren als hub voor Philips Hue-lampen

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2019, 9:59 CategorieThuisnetwerk

Vanaf nu is het mogelijk dat je Google Nest-speakers kunnen functioneren als een smarthomehub voor je Philips Hue-verlichting. Dat is onderdeel van het Made for Google-programma, waar nog meer fabrikanten onderdeel van zijn.

Google Nest-speakers als smarthomehub

Tijdens het Made by Google-evenement, waar de zoekmachinegigant onder meer de nieuwe Nest Mini en Nest Wifi aangekondigd heeft, is ook een lijst voor het Made for Google-programma naar buiten gebracht. Eén van de namen op de lijst is Philips Hue. In dit geval houdt dat concreet in dat je je bluetoothlampen van het merk kunt instellen en bedienen via de slimme speakers van Google. Bovendien kun je die lampen óók buitenshuis bedienen, maar heb je alsnog een Hue-bridge nodig voor de geavanceerde functies.

De lampen dienen dan altijd aan de Google Home- en Google Nest-producten gekoppeld te zijn. Ze zijn dan via de Google Assistent en via de Google Home-app te bedienen. Made for Google is nog een relatief jonge term voor de smarthomewereld, maar stelt je dus wel in staat snel producten te vinden die met Google werken. Omdat de Google Home-app qua routines en functionaliteit redelijk beperkt is, betekent het wel dat je iets moet inleveren op de ervaring, maar via officiële apps krijg je vaak toegang tot meer functionaliteiten.

Philips Hue is overigens niet het enige merk dat nu onderdeel is van het Made for Google-merk. Zo staan ook Lifx, Sylvana en Sengled als makers van slimme lampen op de lijst. TP Link (Kasa), Wemo, Yale en Tile zijn inmiddels ook bevestigd. Het houdt voornamelijk in dat het installatieproces vergemakkelijkt wordt, net zoals het programma dat onlangs is aangekondigd door Amazon. Alexa kan zodoende snel apparaten vinden en instellen, waardoor je als gebruiker snel aan de slag kunt met je nieuwe, slimme producten.


€ 35,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 35,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 48,50

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 35,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 48,50

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 49,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  18 oktober, 2019 om 17:30

  Nieuw? Hue bedienen met Google home kon toch altijd al?

  • Driek
   18 oktober, 2019 om 17:54

   Ik lees er uit dat je geen hue hub meer nodig hebt maar de lampen direct kunt aanmelden.

   • Martijn Chel
    18 oktober, 2019 om 18:12

    Klopt, minus een aantal geavanceerde functies.

  • Martijn Chel
   18 oktober, 2019 om 18:13

   Dat staat er ook niet.. het gaat erom dat je nu buitenshuisbediening (met name) kunt gebruiken zonder Bridge.

  • Stefan Uytterhoeven
   19 oktober, 2019 om 14:05

   Google home kon hue bedienen via de hub van hue.
   De nieuwe hue lampen hebben bluetooth en de Google home kan connecteren via bluetooth. Dus kan de Google home nu rechtstreeks met de lampen connecteren via bluetooth.

 2. C
  02 december, 2019 om 11:12

  Mijn Google nest home vindt de hue bluetooth lamp niet. Blijft zoeken. Wat kan er mis zijn? Al van alles geprobeerd, andere tablet en telefoon gebruikt. Niks helpt. Wie kan me helpen??

  • Smarthomeguru
   05 december, 2019 om 13:43

   Heb je de lampen al toegevoegd middels de Philips Hue Bluetooth app? Zo ja, dan is dat het probleem. Reset de lamp en je kunt hem via de Google Home App terug vinden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.