Google Nest-speakers fungeren als hub voor Philips Hue-lampen

18 oktober 2019 1 Minuut 7 Reacties
Google Nest Mini

Vanaf nu is het mogelijk dat je Google Nest-speakers kunnen functioneren als een smarthomehub voor je Philips Hue-verlichting. Dat is onderdeel van het Made for Google-programma, waar nog meer fabrikanten onderdeel van zijn.

Google Nest-speakers als smarthomehub

Tijdens het Made by Google-evenement, waar de zoekmachinegigant onder meer de nieuwe Nest Mini en Nest Wifi aangekondigd heeft, is ook een lijst voor het Made for Google-programma naar buiten gebracht. Eén van de namen op de lijst is Philips Hue. In dit geval houdt dat concreet in dat je je bluetoothlampen van het merk kunt instellen en bedienen via de slimme speakers van Google. Bovendien kun je die lampen óók buitenshuis bedienen, maar heb je alsnog een Hue-bridge nodig voor de geavanceerde functies.

De lampen dienen dan altijd aan de Google Home- en Google Nest-producten gekoppeld te zijn. Ze zijn dan via de Google Assistent en via de Google Home-app te bedienen. Made for Google is nog een relatief jonge term voor de smarthomewereld, maar stelt je dus wel in staat snel producten te vinden die met Google werken. Omdat de Google Home-app qua routines en functionaliteit redelijk beperkt is, betekent het wel dat je iets moet inleveren op de ervaring, maar via officiële apps krijg je vaak toegang tot meer functionaliteiten.

Philips Hue is overigens niet het enige merk dat nu onderdeel is van het Made for Google-merk. Zo staan ook Lifx, Sylvana en Sengled als makers van slimme lampen op de lijst. TP Link (Kasa), Wemo, Yale en Tile zijn inmiddels ook bevestigd. Het houdt voornamelijk in dat het installatieproces vergemakkelijkt wordt, net zoals het programma dat onlangs is aangekondigd door Amazon. Alexa kan zodoende snel apparaten vinden en instellen, waardoor je als gebruiker snel aan de slag kunt met je nieuwe, slimme producten.

Reacties (7)