Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Nieuwe Google Assistent verschijnt op 15 oktober’

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2019, 9:52 CategorieSoftware en apps

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan kondigt Google op 15 oktober aanstaande een nieuwe versie van de Google Assistent aan. Dat is dezelfde dag dat het bedrijf mogelijk nieuwe hardware aankondigt, zoals de Google Pixel 4 en slimme speakers.

Nieuwe versie Google Assistent op komst – gerucht

De redactie van 9to5Google heeft informatie in handen over een nieuwe versie van de Google Assistent, die waarschijnlijk op 15 oktober gepresenteerd wordt tijdens het jaarlijkse hard- en software-event van Google. Tijdens dat evenement wordt onder meer de Pixel 4-smartphone verwacht, waar de slimme assistent op zal debuteren. De verwachting is echter dat alle veranderingen ook doorgevoerd worden naar de versie die beschikbaar is voor slimme speakers en smart displays. De update komt mogelijk dan iets later.

Google lijkt voornemens te zijn de Google Assistent – in elk geval in het Engels – “the new Google Assistent” en “the next generation Google Assistant” te noemen, waardoor de gedachte leeft dat er een flinke sloot aan nieuwe functies komt. De stemassistent moet sneller en vaker in de gaten hebben wat je precies bedoelt. Zo hoef je bijvoorbeeld straks niet te laten weten naar wie een bericht gestuurd moet worden wanneer je al met diegene in gesprek bent. Ook moet Continued Conversations een stuk vlotter gaan werken.

Daarnaast moet de antwoordtijd flink vooruitgaan en zul je merken dat je bijna meteen antwoord krijgt op je vraag. Soms is de Google Assistent wel tien keer sneller dan nu het geval is. Het is nog even afwachten welke functies en aanpassingen ook meteen naar de Nederlandse Google Assistant komen, want er zit meestal wel verschil in mogelijkheden tussen de Engelse en Nederlandse versie. Op 15 oktober vindt het najaarsevenement van Google plaats, waar mogelijk nieuwe slimme apparaten aangekondigd worden.

  • Delen:

Reacties

  1. Theo Boonstra
    07 oktober, 2019 om 21:06

    Dan ook gelijk maar op de JBL link bar, wat een samenwerkingsverband is tussen JBL en Google en waarvan de Nederlandse assistent nog steeds niet werkt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.