Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Stereospeakerfunctie komt ook naar Google Home en Home Mini

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2019, 9:19 CategorieBeeld en geluid

Google heeft een update uitgerold naar de Google Home en Home Mini, waardoor je die nu ook als stereopaar met andere speakers kunt gebruiken. Deze functie was eerder al beschikbaar op de Google Nest Mini, de nieuwe, compacte slimme speaker van Google.

Home en Home Mini met stereopaarfunctie

Hoewel de Google Home-speakers (of tegenwoordige Google Nest-speaker) een prima hulpmiddel in huis kunnen zijn voor het aansturen van smarthomeapparatuur, valt er op het gebied van geluidskwaliteit nog wel eens wat te wensen. Google heeft daarom de stereopaarfunctie geïntroduceerd op onder meer de Google Nest Mini, maar de bestaande Home-speakers moesten het helaas zonder de functie doen. Tot nu dan, aangezien Google dit weekend de functie uitgerold heeft naar zowel de Home- als de Home Mini-speaker van het bedrijf.

Daardoor is het nu dus mogelijk twee Home-speakers te gebruiken als stereopaar, waardoor de geluidskwaliteit er op vooruit kan gaan. Wanneer je van twee speakers één paar gemaakt hebt, dan vind je ze voortaan in de Home-app en in alle apps waar Chromecast ondersteund wordt. Voor de rest verandert er niets aan de instellingen die je al doorgevoerd hebt en is het beheerd van content en volume ook niet anders dan je gewend bent: verander je het volumeniveau op de één, dan verandert de andere automatisch mee.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.