Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Zo vind je je smartphone terug met Google Home en Google Assistent

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2019, 8:54 CategorieTips en advies

Als je je telefoon kwijt bent thuis, dan is dat knap vervelend. Gelukkig kan de Google Assistent je helpen bij het terugvinden. Zodra de Assistent begint met zoeken, dan gaat je telefoon op een hoog volume af. Binnen no-time kun je hem dan gevonden hebben.

Als je vroeger je mobiele telefoon kwijt was, dan moest je altijd iemand anders optrommelen om je te bellen. Zo kon je horen waar je telefoon ongeveer lag en kon je binnen een mum van tijd je telefoon terugvinden. Als je mazzel had, dan. Want wanneer het geluid van je telefoon uitstond, dan kon je bellen wat je wilde — maar je hoorde hem toch niet. In dit moderne tijdperk is er gelukkig een handige oplossing voor de mensen die een Google Home- of Google Assistent-speaker thuis hebben staan. De Assistent kan namelijk helpen zoeken.

Android-smartphone vinden met Google Assistent

Voordat de Google Assistent echter kan helpen, dient je telefoon wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ten eerste moet-ie wel aanstaan, want anders kan er geen verbinding gemaakt worden. Ten tweede moet je ingelogd zijn bij je Google-account, zodat je, tot slot, Vind mijn apparaat kunt instellen. Heb je dat nog niet gedaan? Ga dan nu naar Instellingen > Google > Beveiliging > Vind mijn apparaat en druk daar op de schuifregelaar in beeld. Daarnaast moet je locatiebepaling aan hebben staan.

De Google Home- of Google Assistent-speaker, of een Google Nest Hub, moet tevens zijn voorzien van hetzelfde Google-account als op je smartphone, want anders herkent de assistent je telefoon niet. Verder moet de assistent je stem kunnen herkennen; dat is belangrijk wanneer meerdere mensen gebruikmaken van de stemassistent. Is dit allemaal gedaan, dan kun je nu “Hey Google, vind mijn telefoon” roepen. Binnen no-time gaat de telefoon met een hoog volume af, waardoor je hem waarschijnlijk snel kunt vinden.

iOS-apparaat vinden met Google Assistent

Voor iOS-gebruikers werkt het helaas iets anders. Je moet namelijk naar je eigen Google-profiel gaan en inloggen met je Google-account. Op de pagina met persoonlijke informatie vul je bij contactinformatie je telefoonnummer in. Als je dat gedaan hebt, kan de Google Assistent je apparaat bellen. Nadat je op een Google Home, met hetzelfde account, “Hey Google, vind mijn telefoon” hebt gezegd, wordt je toestel gebeld. Staat het apparaat in de stille modus, dan kan Google die helaas niet uitzetten en hoor je je telefoon alsnog niet.

Meer lezen?

We hebben een grote hoeveelheid artikelen geschreven die je allemaal kunt terugvinden in onze sectie voor tips en advies, waarin we verschillende dingen uitleggen. Ben je naar iets specifieks of juist iets algemeens op zoek, dan is de kans groot dat we erover geschreven hebben. Mocht je iets niet kunnen vinden of mis je iets, dan kun je altijd terecht in onze sectie voor vragen en antwoorden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.