Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Alexa kan dingen op een teleurgestelde of enthousiaste manier zeggen

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2019, 9:49 CategorieSoftware en apps

De stemassistent Amazon Alexa kan voortaan dingen ook op een enthousiaste of teleurgestelde manier kenbaar maken. Ontwikkelaars kunnen de verschillende intonaties zelf implementeren als ze dat willen, maar dat is niet verplicht.

Alexa praat in verschillende intonaties

Alexa kan binnenkort in de Verenigde Staten op verschillende manieren reageren op vragen en verzoeken van Amerikaanse gebruikers. Amazon heeft namelijk aangekondigd dat ontwikkelaars intonaties kunnen implementeren in de replieken van de populaire stemassistent. Zo zou de assistent iets minder robotachtig moeten klinken. Ze kan voortaan blij en enthousiast of juist meer teleurgesteld klinken. Zo kan ze bijvoorbeeld blij reageren als je een vraag goed beantwoord in een spelletje. Hieronder staan zes verschillende voorbeelden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Amazon iets aan de intonatie van Amazon Alexa doet. Eerder werd er namelijk al de stem van een nieuwslezer toegevoegd. In de nieuwe blogpost laat Amazon tevens weten dat er ook een soort dj-stem aanwezig is wanneer je muzikale onderwerpen bespreekt. Beide stemmen hebben een eigen manier van spreken en er zit daadwerkelijk verschil in. Hieronder hebben we voorbeelden verzameld van deze stemmen, zodat je ze kunt vergelijken. De update is vooralsnog alleen in de VS beschikbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.