Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De traplift is een slimme oplossing in het smarthome voor senioren

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2019, 10:36 CategorieNieuws

We hebben het natuurlijk vaak over slimme gadgets en producten waarmee je bepaalde dagelijkse taken kunt automatiseren of zaken makkelijker kunt maken, maar voor de ouderen onder ons kun je nog een stapje verder gaan om het leven in huis nog makkelijker te maken. Een traplift is hier een goed voorbeeld van.

Mocht je niet meer goed te been en zijn toch in een huis met een of meerdere verdiepingen willen blijven wonen dan is een traplift de oplossing. Hiermee kun je je mobiliteit binnenshuis grotendeels behouden en zorg je ervoor dat je veilig de trap op kunt en veilig de trap af kunt. Het concept achter een traplift is eenvoudig maar effectief; een rail die over de trap loopt maakt het voor een stoel met elektromotor mogelijk om naar boven en naar beneden te gaan. Je gaat op de stoel zitten en middels een simpele druk op de knop wordt je naar boven of naar beneden gebracht.

Een traplift vandaag de dag is niet meer zo’n lelijk gevaarte als jaren geleden. Tegenwoordig zijn de trapliften een stuk stijlvoller en kunnen ze ook mooier weggewerkt worden. Er zijn ook verschillende soorten trapliften, zoals rechte en gebogen varianten. Voor diegenen die in een rolstoel zitten is er de platformlift. Hier kun je met de rolstoel op plaatsnemen, waarna je veilig naar boven of naar beneden gebracht wordt. Voor elke toepassing is er een oplossing te vinden en het is niet alleen veilig en handig; je houd ook nog eens energie over voor de andere belangrijke en leuke dingen.

Dit is een gesponsord artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.