Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

EVVA AirKey: elektrisch deurslot dat te bedienen is met je smartphone

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2019, 11:36 CategorieVeiligheid en beveiliging

Het Oostenrijkse EVVA, bekend van hoge kwaliteit mechanische en elektrische deursloten, heeft een eigen, slim sluitingssysteem ontwikkeld waarmee je jouw deuren met je smartphone kunt ontgrendelen. Het systeem heeft de naam AirKey meegekregen en werkt middels bluetooth en NFC.

EVVA AirKey

Slimme deursloten zien we al regelmatig voorbij komen, maar het sluitingssysteem van EVVA verschilt van de andere opties. Dit systeem is, volgens het bedrijf zelf, het meest veilige, slimme systeem dat er bestaat, wordt ingebouwd in je deur en staat niet direct in verbinding met het internet.

Het AirKey-systeem bestaat uit drie onderdelen; een cilinder met daarop een ontvanger, een cloud-interface en jouw eigen smartphone. De cilinder moet in de deur geplaatst worden en beschikt over een bluetooth-ontvanger met NFC. Zodra je bij het slot komt (en je smartphone bij hebt) en op het slot drukt wordt dankzij NFC (of bluetooth) direct verbinding met je smartphone gemaakt en kun je de deur openen. Dit werkt echter alleen vlekkeloos voor Android-gebruikers. iOS-gebruikers hebben te maken met de bluetooth- en NFC-beperkingen van Apple en moeten de AirKey-app eerst openen om hun deur te openen.

Je kunt in de cloud-interface direct jouw sloten beheren en ook extra sleutels voor gasten, schoonmakers, babysitters en schoonmoeders aanmaken. Deze personen krijgen per sms een eigen code, waarna ze middels de app (inclusief bluetoooth- en NFC-compatibiliteit) de deur kunnen openen. Je kunt zelf instellen wanneer specifieke gasten toestemming mogen hebben en je kunt de toestemming ook weer intrekken.

Het slot zelf staat niet in verbinding met het internet en beschikt over een eigen, zwaar beveiligde chip waarop reeds een groot aantal toegangscodes staat. Maak je een nieuwe sleutel aan in de interface, dan kan het slot deze sleutel direct herkennen zonder verbinding te hoeven maken met het internet. Dit komt de veiligheid van het systeem dus ten goede. De cilinder is voorzien van een knoopcelbatterij waardoor geen elektrische installatie nodig is. Deze batterij maakt zo’n 30.000 acties met het slot mogelijk.

Na het voltooien van de download en het invoeren van een registratiecode in de AirKey-app beschikt de smartphone over de functie van een sleutel. Met de AirKey-app worden cilinders bediend, AirKey-cilinders en -identificatiemedia geactualiseerd en statusgegevens opgeslagen die, bij het eerstvolgende contact, aan het online-systeem worden doorgegeven. De AirKey-app kan als sleutel worden gebruikt in een willekeurig aantal sluitsystemen.

Mocht je geen smartphone bij de hand hebben dan is er nog geen man overboord. AirKey beschikt namelijk over de mogelijkheid om een keyfob, een pasje of een combisleutel te gebruiken.  Het AirKey-systeem kent als starterpakket (met cilinder, drie keyfobs en 9 KeyCredits) een adviesprijs van 600 euro. Je kunt het systeem echter al kopen voor zo’n 400 euro. Voor elke extra gebruiker die je aanmaakt moet betaald worden, al zijn de kosten voor particulieren gebruik niet hoog. Zo kosten 10 KeyCredits 24 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.