Zo ziet de nieuwe Ambient Mode van Google Assistent eruit

26 november 2019 1 Minuut 2 Reacties
ambient-mode-google-assistent

Google heeft een video geplaatst waarin we kunnen zien hoe de Ambient Mode van de Google Assistent precies werkt. Op moment van schrijven is het echter nog niet helemaal duidelijk wanneer de update voor de populaire stemassistent uitgerold wordt.

Ambient Mode van Google Assistent

Google heeft een video van de Ambient Mode van de Google Assistent online gezet. We zien de modus in actie op een Android-apparaat. Ambient Mode werd tijdens IFA in september gepresenteerd en laat verschillende soorten informatie zien, zoals je kalender, notificaties, het weer en verschillende smarthomeknoppen wanneer je je telefoon of tablet aan het opladen bent. Je smartphone verandert als het ware in een smart display. Alle dingen die je kunt doen met de mode, kun je doen vanaf het vergrendelde Android-scherm.

Het is nog niet duidelijk wanneer je zelf aan de slag kunt met Ambient Mode voor Google Assistent. Tijdens IFA is bekendgemaakt dat vier apparaten de modus als eerste krijgen, namelijk de Yoga Smart Tab en de Smart Tab M8 en de Nokia 6.2 en Nokia 7.2. In de video van Google wordt verder gezegd dat Ambient Mode straks beschikbaar is voor Android-apparaten met Android 8 of hoger, maar laat niet weten wanneer de modus dan beschikbaar is. Daarnaast is het niet duidelijk of de mode daadwerkelijk naar meer Androids gaat komen.

Reacties (2)